Dovezi istorice incontestabile confirmă pasajele din Biblie despre David

0
214

david

Perioada regelui David. Descoperiri arheologice. Modul de viață al oamenilor în perioada regelui David – Ceramica, unelte și obiecte de cult importante.

Perioada regelui David – Descoperiri arheologice ce sprijină cele afirmate de Biblie

Istoricii au găsit noi dovezi care atestă fapte descrise în detaliu de Biblie. Sunt primele argumente incontestabile ale existenței religiei iudaice în Israel, informează Știrile ProTV.

Echipa de arheologi condusă de profesorul Yosef Garfinkel a efectuat săpături la Khirbet Qeiyafa, oraș fortificat în Iudeea, lângă Valea Elah.

Ei au găsit aici ceramica, unelte și obiecte de cult importante. Acestea descriu modul de viață al oamenilor în perioada regelui David.

Citiți și Părintele Teofil Părăian – Dumnezeu nu ne cere ultima posibilitate a puterilor noastre.

Altarele descoperite aici sunt cu 30-40 de ani mai vechi decât construcția Templului lui Solomon. De aceea, sunt considerate prima dovadă a existenței religiei iudaice pe acest teritoriu.

Locuitorii nu consumau carne de porc. Ei nu gravau nici piatra cu imagini care să reprezinte oameni sau animale. Ambele interdicții sunt clar formulate în Biblie.

Noile informații sunt extrem de importante și pentru teologi, nu doar pentru istorici.

Până acum, nu se știa exact când au fost formulate dogmele religiei iudaice, dacă acestea datează într-adevăr din perioada monarhiei, așa cum scrie Biblia (secolele X-VI î.Hr.) sau sunt mai recente, din epoca elenistică sau persană.

Regele David nu este numai o legendă sau șeful unui trib

Acum, istoricii și teologii au dovada: în perioada primilor regi iudaici locuitorii acestor zone practicau o religie diferită de cea a filistenilor sau a canaaniților.

Citiți și Cele mai frumoase Pilde – Dragoste de mamă.

Descoperirea atestă și un stil architectural caracteristic perioadei regelui David.

Ele confirmă ceea ce istoricii credeau până acum despre alcătuirea palatului regal și a Templului din Ierusalim.

„Este primul oraș fortificat descoperit din perioada regelui David. Astfel, cei care afirmau că acest rege este numai o legendă sau șeful unui trib neînsemnat au acum dovada clară că se înșelau”, declară Garfinkel, citat de Daily Mail.

Cules de Alina Magdici

Sursa consultată: orizonturieterne.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here