Dragostea de mamă

0
94

largeO femeie săracă avea doi copii: un băiat şi o fată.

Ei au plecat în lume, spre a-şi câştiga cele necesare traiului, pentru că acasă era tare greu și nu se descurcau. Băiatul a intrat ucenic la un ţesător de pânză și a uitat de casă, iar fata căra pietre pentru zidari, pentru a-i ajuta să ridice case frumoase.

În ceasul morţii, mama îşi chemă copiii lângă ea, dorindu-și să-i vadă pentru ultima oară. Fiica a lăsat munca sa și s-a întors imediat la casa sa, dar băiatul nu a vrut să vină.

Mama s-a bucurat de vederea fetei și l-a iertat pe fiu, dar după moartea ei, fata s-a prefăcut în albină, iar băiatul în păianjen.

Și de atunci, păianjenul trăieşte singur, veşnic singur, fără frate şi surori, fără părinţi. El fuge de lumină şi veşnic îşi ţese pânza prin locuri întunecoase, e mereu posomorât şi întristat iar oamenii îl urgisesc şi, oriunde îl află, îi strică pânza iar pe el îl fugăresc sau îl omoară.

Albina, de atunci, este veselă şi toată ziua zboară de pe o floare pe alta şi trăieşte cu părinţii ei, cu fraţii şi cu surorile la un loc, bucurându-se de împlinirea tuturor. Oamenii o iubesc şi o văd cu drag, căci ea cu toţi îşi împarte ceea ce adună şi tuturor le dă mierea ei!

Sursa: adventurekids.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here