Dragostea este modestă

0
121

modelA patra culoare a dragostei este modestia. Dragostea nu-şi trâmbiţează calităţile şi nu bate toba când face bine. Dragostea consideră drept naturală învăţătura lui Iisus, care a spus că atunci când faci bine, nu trebuie să ştie stânga ta ce face dreapta ta. Dragostea se bucură în tăcere, în inima ei, că a putut să iacă bine şi a putut să rămână o autoare necunoscută.

Undeva, într-un orăşel de provincie, o fată necăsătorită a rămas însărcinată. Pentru a-şi salva iubitul de mânia tatălui, ea i-a spus acestuia din urmă: “Părintele nostru este de vină!” Tatăl a început să-l urască pe preot. După ce copilul s-a născut, tatăl fetei l-a adus, într-o duminică dimineaţa, la biserică şi, în faţa întregii asistenţe, l-a aruncat în braţele preotului, strigând: “Ia-l, e rodul desfrâului tău cu fiica mea!” înjurând şi strigând insulte, tatăl a părăsit biserica. Enoriaşii din biserică, uimiţi, i-au cerut o explicaţie preotului, dar în loc de explicaţie, el a mângâiat doar copilul, spunându-i: “Deci eşti al meu? Vei fi cu siguranţă iubitul meu!” Bineînţeles că şi-a pierdut toţi enoriaşii. Dispreţuit de oameni, el a crescut copilul în cea mai mare sărăcie. După mulţi ani, fata a fost copleşită de remuşcări şi i-a mărturisit tatălui ei adevărul. Uimit de cele aflate, el a alergat la preot şi i-a cerut iertare, apoi a spus adevărul întregii biserici. Biserica a aşteptat din nou ca fostul părinte să dea o explicaţie. Sigur că acesta ar fi putut să se scoată în evidenţă, arătând cum a fost acuzat pe nedrept şi arătând în ce condiţii grele a crescut el copilul altuia. Dar el nu a făcut aşa. A rostit doar aceste cuvinte: “Vreţi să-mi spuneţi că nu este al meu? El este cu siguranţă, iubitul meu!” Preotul a fost reprimit la altar şi comunitatea lui a devenit mai numeroasă decât înainte. El nu s-a apărat când a fost acuzat pe nedrept, nici nu s-a lăudat cu nevinovăţia lui când aceasta a fost dovedită.

Lăudăroşenia se naşte din micime lăuntrică. Modestia se naşte din imensă bogăţie lăuntrică. Şi dragostea înseamnă bogăţie, o bogăţie atât de mare, încât nu are nici o nevoie de laudă sau de ieşire în evidenţă.

”Cele 12 culori ale dragostei”

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here