Dragostea este plină de bunătate

0
588

dragosteaA doua culoare a dragostei este bunătatea. Foarte mulţi oameni din lumea de astăzi simt o plăcere, o delectare în a face rău, în a-i face pe alţii să sufere, simt o plăcere să-i umilească pe alţii, să-i înjosească. Când iubeşti cu adevărat, doreşti tot binele din lume fiinţei iubite şi dorinţa ta cea mai mare este să îi faci bine, să îi faci bucurie, să îi faci surprize plăcute, să o faci fericită sau să îl faci fericit. Dorinţa copleşitoare de a face bine, iată adevărata dragoste.

Oamenii buni sunt oamenii care se cheltuiesc mereu pentru binele altora, îmi amintesc o întâmplare în care se spune că un băieţel dorea să-L întâlnească pe Dumnezeu. Ştia că urma să fie o călătorie foarte lungă, până acolo unde locuia Dumnezeu, aşa că şi-a pus în gentuţa de grădiniţă un pachet de biscuiţi şi o sticluţă cu pepsi. A plecat la drum. După oarecare vreme a ajuns într-un parc. Acolo, pe o bancă, stătea o bătrânică, care privea la nişte porumbei. Băieţelul s-a aşezat lângă ea şi şi-a deschis gentuţa. Era gata să soarbă puţin pepsi, când a văzut că bătrânica arăta foarte flămândă. I-a oferit un biscuit. Ea l-a acceptat cu mulţumire şi i-a zâmbit. Zâmbetul ei era atât de frumos, aşa că băieţelul a dorit să îl mai vadă şi i-a dăruit şi puţin pepsi. Din nou, ea i-a zâmbit, parcă mai frumos. Era un zâmbet pe care băieţelul nu-l mai văzuse niciodată. Era încântat! Au stat acolo toată după-amiaza, mâncând şi zâmbind. Uşor, uşor, se lăsau umbrele înserării. Fiecare trebuia să se întoarcă acasă. După ce făcu câţiva paşi, băieţelul se întoarse şi îi dădu bătrânei o îmbrăţişare. Ea, la rândul ei, îi dărui cel mai mare şi cel mai frumos zâmbet. S-au despărţit. Când băieţelul a deschis uşa casei, mama a fost surprinsă de bucuria ce se citea pe faţa copilului ei. L-a întrebat; “Ce ai făcut azi de eşti atât de fericit?” “Am prânzit cu Dumnezeu!” Dar înainte ca mama să poată spune ceva, adăugă: “Ştii ceva? El are cel mai minunat zâmbet pe care l-am văzut vreodată!” Între timp, bătrânica, radiind de bucurie, a ajuns şi ea acasă. Fiul ei, uimit de pacea care radia din fiinţa ei, o întrebă: “Mamă, ce ai făcut astăzi de eşti atât de fericită?” “Am mâncat biscuiţi în parc, cu Dumnezeu!” Dar mai înainte ca fiul ei să poată spune ceva, adăuga: “Ştii, este mult mai tânăr, decât mi-am închipuit!”

Iată, aşadar, câtă frumuseţe şi încântare poate să aştearnă bunătatea în sufletele oamenilor. Aş vrea să vă istorisesc încă o întâmplare.

Într-o seară friguroasă de iarnă, în apropierea sărbătorilor de Crăciun, un băieţel de vreo şapte anişori stătea în faţa vitrinei unui magazin. Copilaşul nu avea încălţăminte, iar hainele îi erau rupte şi murdare. O doamnă, tânără şi frumoasă, care tocmai trecea pe acolo, a văzut băieţelul şi şi-a dat seama din privirea lui ce anume îşi dorea el din vitrină. L-a luat frumos de mână şi au intrat împreună în magazin. Acolo, ea i-a cumpărat o pereche de ghete şi un costum de haine groase pentru vremea rece de afară. E de prisos să vă povestesc uimirea şi bucuria băiatului. Ieşind din magazin, tânăra doamnă i-a spus: “Acum poţi merge acasă. Eu îţi doresc o vacanţă plăcută!” Băieţelul a privit-o şi a întrebat-o: “Dumneavoastră sunteţi Dumnezeu?!” Tânăra i-a zâmbit, apoi i-a răspuns: “Nu! Eu sunt doar unul din copiii Lui!” Copilul a continuat: “Ştiam eu că trebuie să fie o legătură între voi!”

Când omul este bun şi face binele, el se aseamănă cu Dumnezeu. Bunătatea este pornirea lăuntrică de a face bine. Un om bun este mereu atent să vadă unde poate să întindă o mână, unde poate să dea un ajutor, unde poate spune o vorbă bună, unde poate aduce puţină fericire. Câtă pornire este în tine să produci fericire altora, câtă dorinţă găseşti acolo să îi faci pe alţii bucuroşi, mulţumiţi şi fericiţi, atâta bunătate este în tine. Găseşti în tine această bunătate? Dacă nu o găseşti, înseamnă că în tine nu este dragoste, căci dragostea este plină de bunătate. Dragostea nu invidiază.

”Cele 12 culori ale dragostei”

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here