Dragostea se bucură de adevăr

0
365

adevar2Dragostea nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. A noua culoare a dragostei este o gândire curată. Dragostea nu se gândeşte să facă rău, nu se bucura când cineva face rău sau când i se întâmplă cuiva un rău, ci se bucură numai de ceea ce e frumos, bun şi adevărat. Dragostea are toate intenţiile curate. Intimitatea ei cea mai adâncă este pură. Acolo în adânc, nu este nimic fals şi nici umbră de minciună. De aceea ni se spune că dragostea se bucură de adevăr.

Sfinţii părinţi ne învaţă că toată viaţa omului este din gând şi că dacă ai gânduri bune şi frumoase, de toată vremea, dobândeşti sănătate sufletească. Dacă gândul tău este bun, atunci şi privirea ta este bună şi cuvântul tău este bun şi fapta ta este bună. Am putea zice: “Spune-mi ce gândeşti ca să-ţi spun cine eşti!” Povesteşte unul dintre bătrânii înţelepţi de odinioară că, pe lângă un om care stătea pe marginea drumului, au trecut alţi trei oameni. Primul a zis în sinea lui: “Ăsta-i un desfrânat, aşteaptă o ocazie!” Cel de-al doilea a zis: “Ăsta-i un hoţ, aşteaptă să fure!” Şi cel de-al treilea a zis: “Uite, şi aici la marginea drumului se poate ruga omul!” Sigur că fiecare s-a exprimat pe sine în gând.

Adevărul este că, de foarte multe ori, noi proiectăm din noi, luminile sau umbrele noastre, asupra oamenilor. Dacă vrei să verifici de ai dragoste adevărată sau nu, verifică-ţi gândurile pe care le ai faţă de cei din jurul tău, pe care le ai faţă de toate cunoştinţele tale, Care sunt gândurile tale cu privire la ei? Ce te bucură pe tine, când auzi veşti despre ei? Ce le doreşti tu lor? Ce rugăciuni faci tu pentru ei? Dacă descoperi gânduri care nu izvorăsc din dragoste, nu lupta împotriva gândurilor, căci atunci tu nu ataci decât efectele.

Cere-i lui Dumnezeu adevărata dragoste şi din ea îţi vor izvorî gânduri curate şi frumoase.

”Cele 12 culori ale dragostei”

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here