Dulciuri vegetariene nefierte

0
239

Dulciuri vegetarieneExista o serie de retete de Dulciuri vegetariene cu diferite grade de complexitate. Iata cateva:

Dulciuri vegetariene – Crema:

   1.Cremă la pahar cu smântână

Ingrediente: 3 linguri cremogen , 4 linguri tărâţă, smântână, miere, coaja rasă de lămâie sau portocală, 1 linguriţă tinctură de propolis , 1 linguriţă rom, câteva petale de trandafiri roşii, câteva frunze de mentă şi salvie, 2-3 linguri suc de morcovi .

Se amestecă cremogenul cu tărâţa, coaja rasă de lămâie sau portocală, tinctura, romul, sucul de morcovi. Se adauga smântână cât cuprinde pentru a se obţine o compoziţie potrivit de îngroşată. Apoi se  adaugă miere după gust (să nu fie prea îndulcită). Se amestecă bine şi se pune în pahar cu picior (cupe). Deasupra se decorează cu frunze de plante şi petale de trandafiri tăiate fin.

  1. Cremă la pahar cu pastă de cătină

Se prepară ca la reţeta precedentă, numai că în compoziţie se adaugă şi o lingură pastă de cătină care îi dă un gust excepţional.

  1. Cremă la pahar cu pastă de căline

Se prepară la fel, numai că înainte de a se adăuga smântâna, se pun 2 linguriţe pastă de căline care îi dă un gust deosebit de plăcut.

  1. Cremă la pahar cu suc de morcovi

Ingrediente: 250-300 ml suc de morcovi, 4 linguri de cremogen , 3 linguri de faina integrala de orz sau tărâţă, 1 lingură tinctura din muguri de plop negru , 2 linguri de rom, coaja rasă de la o lămâie, 1 lingură suc de cătină  sau de lămâie, miere, 1 lingură seminţe de in, 1/2 linguriţă pulbere de plante aromatice.

Cremogenul se amestecă cu tărâţă sau faina, tinctura, romul, sucul de cătină, apoi cu sucul de morcovi şi puţină miere. Crema obţinuta se pune în cupe, iar deasupra se presară seminţe de in.

Dulciuri vegetariene – Tort

  5.Tort de iarnă cu germeni de grâu

Ingrediente pentru foi: 500 g germeni de grâu , tărâţă, 200 g unt, miere, coaja rasă de la o lămâie şi sucul ei, 1/2 linguriţă de pulbere de alge, 1 felie de sfeclă roşie, 1 linguriţă tinctură de propolis , 2 linguri de rom.

Crema pentru umplut: 150 g crupe din germeni de soia, 250 g păstârnac ras, 150 g unt, coaja rasă de la o portocală, 1 lingură pastă de cătină , miere, 1 lingură esenţă de rom, tărâţă, 600 g frişcă pentru îmbrăcat tortul, 2 linguri seminţe de mac.

Germenii de grâu  se amestecă cu sfecla dată pe  răzătoare, untul frecat spumă, pulberile, tinctura, romul, puţină miere (nu prea îndulcit). Tărâţa se adauga cât cuprinde pentru a se obţine o compoziţie mai îngroşată, care se împarte în două părţi egale. Una se aşează pe tartieră; se tasează egal cu lama cuţitului umezită, apoi se aşează compoziţia deschisă la culoare, care se prepară din soia germinată. Apo se amestecă cu tărâţă râşnită cât cuprinde, cu păstârnacul ras fin, puţină miere, coajă de portocala rasă, pastă de cătină şi esenţă de rom. Se aşează apoi compoziţia cu germeni de grâu, iar pe margini se îmbracă în frişcă, peste care se presară seminţele de mac. Se ţine la frigider 3 ore, apoi se taie în formă de raze (ca orice tort).

  1. Tort de vară cu petale de trandafiri roşii

Ingrediente pentru foi: 12 linguri de cremogen, 400 ml lapte nefiert, 200 g de unt, faină integrală de ovăz sau tărâţă, miere, 1/2 linguriţă pulbere din plante aromatice, 1 linguriţă tinctură de propolis, coaja rasă de la o lămâie şi sucul ei.

Compoziţia pentru umplut: 500 petale roşii de trandafiri, 150 g unt, miere, 1 linguriţă pastă de cătină, coaja rasă de la o portocală, o linguriţă tinctură de propolis, tărâţă.

Crema pentru îmbrăcat tortul: 5 linguri de cremogen, 2 gălbenuşuri crude, 1 pahar suc de morcovi sau suc de tărâţă , 2-3 linguri pastă de cătină , miere, fructe de sezon.

Cremogenul se amestecă cu făina de ovăz, laptele, pulberile, tinctura, untul frecat spumă, coaja şi zeama de lămâie, puţină miere.

Compoziţia trebuie să aibă consistenţa mămăligii pripite. Se împarte în două părţi egale, procedând ca la reţeta precedentă. La mijloc se aşează următoarea compoziţie: petalele de trandafir se taie fin; se amestecă cu puţină miere, pastă de cătină, untul frecat, coaja de portocală, tinctura şi tărâţă cât cuprinde. Se îmbracă în crema făcută din cremogen amestecat cu suc de morcovi. Deasemenea se adauga gălbenuşuri, pastă de căline, apoi se decorează după fantezia gospodinei cu fructe din sezonul respectiv. Se ţine la frigider 3 ore, apoi se taie tort în formă de raze.

Dulciuri vegetariene – Compot

  1. Compot din fructe indigene

Ingrediente: 100 g cireşe, 100 g vişine, 100 g zmeură, 100 g coacăze negre, 100 g coacăze roşii, 100 g dude, 2 linguri de rom, 1 linguriţă tinctură, de propolis, puţină miere, 400 ml suc din flori de fân câteva frunze de mentă şi petale roşii de nalbă de grădină.

Fructele se pun în compotieră, peste ele se toarnă romul, tinctura şi mierea amestecată cu sucul. Deasupra se presară menta şi trandafirul tăiate fideluţă. Se consumă imediat ce a fost preparat.

  1. Compot din fructe exotice

Ingrediente: 2 portocale, 1 lămâie, 3 banane, 3 mandarine, 3-4 linguri de rom, 1 linguriţă tinctură de muguri de plop negru, 600 ml de suc de fructe indigene. Se adauga câteva frunze de salvie şi petale roşii de trandafiri.

Se curăţă fructele de coajă , portocalele şi mandarinele se desfac în felii, lămâia se taie felioare subţiri, iar bananele mai grosuţe. Se pun în compotieră, se toarnă peste ele romul, tinctura şi sucul îndulcit. Deasupra se presară salvia şi trandafirul tăiat fideluţă.

  1. Prune umplute cu nuci

Ingrediente: 30 de prune brumării, 15 nuci, petale de trandafiri roşii, câteva frunze de busuioc.

Prunelor li se scot sâmburii, în locul lor se pun câte 2 mieji de nucă. După ce s-au umplut, se aşează pe un pat de petale de trandafiri roşii sau roz. Se adauga frunze de busuioc stropite cu 2 linguri de coniac amestecate cu 1 linguriţă tinctură de propolis .

 Toate felurile de dulciuri vegetariene din crudităţi se consumă pe stomacul gol. Se pot consuma la 4 ore după masă, dacă mâncărurile au fost combinate corect.

”Hrana vie în 238 de reţete”, Elena Niţă Ibrian

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here