Dumnezeu există și îți poartă de grijă

0
141

credința înseamnă speranțăCredința înseamnă să mergi prin ploaie, știind că soarele va străluci din nou – Credința este speranță – Credința este certitudinea că totul va fi bine – Credința este răspunsul nostru la promisiunile lui Dumnezeu – Nu ești pierdut! Ești al lui Dumnezeu!

Credința primește, dragostea dăruiește

„Credința este răspunsul omului la făgăduințele lui Dumnezeu.
Credința înseamnă să privești un prunc nou născut și să Îl vezi pe Ziditorul.
Credința înseamnă să mergi prin ploaie, știind totuși că soarele va străluci din nou.
Credința înseamnă să ai mereu în față răstignirea, știind totuși că nu este capitolul ultim al vieții. „În lume necaz veți avea: ci îndrăzniți. Eu am biruit lumea”, a spus Hristos.
Credința are o soră geamănă numită dragoste; căci credința nelegată de dragoste e moartă. Credința primește, dragostea dăruiește.
Credința se cultivă; ea crește prin rugăciune și cercetarea cuvântului lui Dumnezeu. „Credința este din auz, iar auzul prin graiul lui Dumnezeu” (Rom. 10, 17)

Credința înseamnă să-L crezi pe Dumnezeu pe cuvânt

Sfântul Ioan scrie: „Aceasta este biruința care a biruit lumea: credința noastră. Cine este cel ce biruiește lumea, fără numai cel ce crede că Iisus este Fiul lui Dumnezeu? (I In 5, 4-5).
Credința înseamnă să-L crezi pe Dumnezeu pe cuvânt, la fel cum crezi când savantul îți spune că Soarele se află la 92 de milioane de mile de Pământ, deși nu ai măsurat niciodată.

Credința înseamnă să te pleci înaintea celor descoperite de Dumnezeu. „De primim mărturia oamenilor, mărturia lui Dumnezeu mai mare este; că aceasta este mărturia lui Dumnezeu care au mărturisit pentru Fiul Său. Cela ce crede în Fiul lui Dumnezeu are mărturia în sine; cela ce nu crede lui Dumnezeu, mincinos a făcut pe dânsul, pentru că nu a crezut în mărturia pe care a mărturisit-o Dumnezeu pentru Fiul Său. Și aceasta este mărturia, că viață veșnică ne-a dat nouă Dumnezeu. Și această viață întru Fiul lui este” (I In 5, 9-11).

Dumnezeu există și îți poartă de grijă – Nu ești pierdut! Ești al lui Dumnezeu!

Credința înseamnă să spui cu convingere „Cred” și să crezi ce spui: Cred că voi vedea bunătatea lui Dumnezeu în pământul celor vii. Cred că Domnul este luminarea mea și Mântuitorul meu; de cine mă voi teme? Cred că Domnul este scutitorul vieții mele; de cine mă voi înfricoșa? (Ps. 27)
Credința nu merge împotriva rațiunii; ea trece dincolo de rațiune.
Credința înseamnă să pariezi pe viața ta că Iisus este Fiul lui Dumnezeu și Mântuitorul lumii și să riști totul pentru aceasta.

Credința nu înseamnă doar să crezi în existența lui Dumnezeu, ci să te dai pe mâna Lui; să știi nu numai că Dumnezeu există, ci și că-ți poartă de grijă.
Credința este mâna ce primește binecuvântarea.
Credința primește ceea ce Dumnezeu dă, nu ca pe ceva ce am merita, ci ca pe un dar al harului Său.”
„Vitamine duhovnicești pentru întărirea sufletului. Zi de zi cu Hristos de-a lungul anului bisericesc”, Editura Cartea Ortodoxă

Te invit să citești mai mult despre credință și spiritualitate!
Pilde și povețe găsești și aici.

A consemnat Mihaela Mușetescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here