Roadele bunei creșteri

0
96

Să nu fim, așadar, indiferenți, știind că cei ce se poartă după voia lui Dumnezeu și în viața aceasta vor prospera și vor ajunge oameni de seamă.

cresterea după voia lui Dumnezeu Pentru că toți aceștia respect și cinstesc omul plin de virtute și bun, chiar de-ar fi cel mai sărac dintre toți oamenii, tot așa cum fug și îl urăsc pe cel viclean și pervers, pe cel strâmb, chiar de-ar avea averi fără număr.

Cel ce se poartă după voia lui Dumnezeu nu numai că va fi respectat de toți oamenii… Va fi recunoscator și ție, care l-ai născut, îți va fi foarte drag. Îl vei iubi nu numai pentru că așa este firesc. Vei avea un alt motiv, deloc de neglijat: îl vei iubi pentru virtutea lui. Îți va fi nu numai foarte drag, ci și foarte folositor. El te va îngriji, te va sluji și-ți va fi sprijin la bătrânețe. În timp ce cei ce sunt nerecunoscători față de Dumnezeu își disprețuiesc părinții, ceilalți și-I țin la mare cinste.

 Dacă vrei ca fiul tău să reușească și în fața lui Dumnezeu și printre oameni, să-și facă traiul dulce și să scape de pedeapsa viitoare, arată-i toată grija și toată atenția de care ești în stare.

„Părinții și educarea copiilor” ,  Sf. Ioan Gură de Aur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here