Cauze și remedii eficiente pentru durerile de cap

0
558

dureri de capIata o lista cu remedii naturale pentru diferite tipuri de dureri de cap:

Durerile de cap provocate de hipertensiune arterială sau intracraniană

Cea mai rapidă metodă este introducerea mâinilor şi picioarelor în apă fierbinte, timp de 5-6 minute. E bine ca în paralel să consumaţi o lingură de miere de albine, dulceaţă, zahăr sau o ciocolată mică.

Dimineaţa, pe nemâncate, se fierbe un pahar de lapte, se amestecă cu un ou crud proaspăt şi se bea fierbinte, timp de 7 zile.

Se întâmplă ca la persoane cu stomacul bolnav durerea să apară nu la stomac, ci în frunte, deasupra sprâncenelor. În cazul acesta, timp de o lună se bea ceai dintr-un amestec de flori de liliac (de preferinţă de culoare albă) şi pelin, în cantităţi egale. La un pahar de apă clocotită se ia o linguriţă de amestec care se bea în timpul zilei şi durerile dispar.

Se prepară ceai din 7-8 crenguţe de dud tăiate mărunt, care se fierb într-un litru de apă timp de 10 minute. Se lasă o oră în termos şi se beau câte 3 pahare pe zi în loc de apă, timp de 2-3 luni.

Pentru reglarea tensiunii intracraniene, se bea suc de struguri (vara proaspăt, iarna pasteurizat) de trei ori pe zi. Primele zile se bea câte un pahar, apoi câte două, ca pe parcusul unei luni să se ajungă la 3 l de suc pe zi. În timpul tratamentului nu se consumă mâncare grasă, carne, lapte, băuturi alcoolice.

Dureri acute

Beţi un pahar de apă fierbinte.

Mâncaţi 2 căţei de usturoi.

Aplicaţi pe frunte o frunză de varză.

Dacă pricina durerii de cap este stresul, aşezaţi-vă în jurul gâtului o pisică, ca un guler. Blana ei posedă o încărcătură electrică slabă, care stimulează zonele active din regiunea umerilor. Caldura pe care o emană corpul pisicii relaxează şi linişteşte, iar durerea trece. (Mângâiatul pisicii întăreşte sistemul imunitar.)

Ungeţi-vă cu ulei de mărar sau balsam vietnamez fruntea şi tâmplele.

Dacă durerea persistă un timp mai îndelungat, beţi suc proaspăt de cartofi, cu o jumătate de oră înainte de masă, câte 2 linguri, timp de 3-4 săptămâni.

Câte o felie proaspătă de lămâie se aşează cu partea interioară pe tâmple, timp de 1/4 oră.

Puneţi în urechi tampoane din vată înmuiate în suc de sfeclă.

Aplicaţi pe tâmple felii de ceapă.

În caz de dureri acute de cap este suficient să vă frecaţi foarte energic urechile cu palma. Ajută şi contra durerilor de dinţi.

Ca să scăpaţi rapid de o durere de cap, procedaţi în felul următor: vă aşezaţi pe un scaun cu palmele în sus, una peste alta, stânga deasupra celei drepte. Se aplică palmele astfel aranjate, pe

frunte. Apăsaţi, apoi, cu o mişcare lentă, duceţi-le până la ceafă şi gât, unde mâinile se desfac, se deplasează pe umeri şi apoi se lăsa braţele în jos. Se repetă procedeul de trei ori.

În timpul durerii acute, ajută şi presarea frunţii de sticlă geamului (pentru înlăturarea electricităţii statice). Acelaşi efect se obţine şi prin presarea corpului de tulpina unui stejar sau mesteacăn.

Frunzele de liliac aplicate pe zonele dureroase duc la dispariţia rapidă a durerilor.

Contra migrenelor

2 linguri de pojarniţa uscată se opăresc cu 1 pahar de apă, se infuzează în termos 15-20 minute, se strecoară. Separat, se prepară infuzie de mentă – 1 lingură la 1/2 pahar de apă. Infuziile se amestecă, se adaugă 4 linguri de miere, 1/2 pahar de suc de cartofi proaspăt. Se bea câte 1/2 pahar de 2 ori pe zi, până la însănătoşire.

Deseori, durerile de cap persistente în zona tâmplelor apar din cauza încălţămintei prea strânse. Zonele reflexogene ale tâmplelor se află pe partea interioară a degetelor mari de la picioare, unde ele se lipesc cu degetele următoare. Pentru că durerea să treacă, puneţi picior peste picior şi masaţi uşor această zonă, apoi, treptat, începeţi să masaţi mai puternic. Peste 5-7 minute durerea va scădea, iar peste 15-20 minute ea va dispărea complet.

Zgomotul în cap

Se tratează cu infuzie, din 5 linguri de ace de conifere, 2 linguri de măceşe, 2 linguri de coajă de ceapă la 1 litru de apă. Se fierb 3 minute şi se infuzează 3 ore. Se bea câte 1/2 pahar, de 3 ori pe zi.

Dureri de cap cronice

Luaţi seminţe de ceapă şi măcinaţi-le în râşniţă de cafea. 20 g de praf se amestecă cu 200 ml oţet de vin. Lăsaţi amestecul la macerat 2-3 zile, scuturând periodic sticlă. Se păstrează la rece şi întuneric. Picuraţi în nas când aveţi dureri.

Înainte de culcare, lângă pat, se pune o farfurie cu apă fierbinte, în care plutesc 8-10 flori de crizanteme. Este şi mai bine dacă se consumă şi o portocală.

Sub perna se pune un săculeţ umplut cu următoarele plante uscate: cimbru, pelin, muşcată, hamei şi mentă.

Dureri în zona cefei

Pentru eliminarea lor se foloseşte masajul şi frecţionarea zonelor de la ceafă şi până la umeri, dar mai ales după urechi, timp de 10-15 minute.

Pentru eliminarea sărurilor din zona cervicală şi pentru micşorarea durerilor, câte 7 zile pe luna, înainte de culcare, se aplică o bucăţică de carne de peşte proaspăt în zona vertebrei a 6-a. Ajută, de asemenea, consumarea de 150-200 g de scrumbie şi 4 picături cardiace dizolvate în 50 ml apă.

Durerile provocate de surmenaj şi nevroză trec dacă bolnavul bea picături de valeriană, apoi stă în cadă cu apă caldă în care se adăugă un pahar de sare sau de extract de pin.

Dureri de cap la femei

La femei, durerile de cap pot fi provocate şi de încălţămintea prea strâmtă sau de tocurile înalte. În cazurile acestea, se va aplica pe degetul mare al piciorului, pe partea lui interioară (unde el se atinge de al doilea deget), o bucăţică de leucoplast, cu boia de ardei sau chiar o bucăţică de ardei iute. Aici se află o zonă care răspunde de funcţionarea creierului şi eliminarea durerilor de cap.

Uneori, durerile de cap sunt provocate şi de pieptenii de plastic care electrizează părul şi induc un haos informaţional în funcţionarea creierului. Folosiţi mai bine piepteni de lemn sau de os.

Durerile de cap pot fi provocate şi de parfumuri şi alte produse cosmetice cu miros pătrunzător, de mişcările repetate provocate de mestecarea gumei (care conduc la încordarea muşchilor), de lumină strălucitoare a soarelui şi a becurilor puternice (care provoacă mijirea şi încordarea ochilor), de consumarea produselor sărate în exces.

Ca măsură de prevenire a durerilor de cap, puteţi folosi un procedeu foarte simplu: dimineaţa, când vă spălaţi, umeziţi bine cu apă rece sau cu o bucăţică de gheaţă adâncitură aflată la ceafă, în zona în care coloana vertebrală intră în cutia craniană. Locurile umezite nu se şterg.

Dureri de cap de etiologie neclară

Un pahar de suc de ceapă se amestecă cu un pahar de miere de albine şi se consumă câte o lingură, înainte de masă.

Se dă prin răzătoarea măruntă sau prin maşina de tocat 150 g de hrean. Se amestecă cu 0,5 kg de portocale tocate, 300 g de zahăr praf şi un litru de vin roşu. Amestecul obţinut se fierbe în aburi, într-un vas închis, timp de o oră. Se răceşte, se strecoară şi se bea câte o jumătate de pahar, la două ore după masă sau când apar dureri. Efectul se măreşte dacă în acelaşi timp se înmoaie un prosop în apă fierbinte şi se înfăşoară în jurul capului, în aşa fel încât să fie acoperite tâmplele.

Imediat ce apare durerea, preparaţi un pahar de ceai negru foarte fierbinte.

Incălziţi în ceai o linguriţă şi apăsaţi cu ea pe aripa nasului din acea parte pe care se simte durerea mai tare. După răcirea parţială a linguriţei, procedura se repetă. Apoi, cu linguriţa din nou încălzită, se apasă pe lobul urechii din aceeaşi parte.Vârfurile degetelor se încălzesc şi ele de paharul cu ceai, după care se bea ceaiul.

0,5-1 lingură de pulbere din rădăcină de ghimbir se infuzează în termos în 200 ml de apă clocotită, timp de 30 minute. Se bea de 2-3 ori pe zi.

În lunile iunie-iulie se culege coajă de salcie căpreasca şi se usucă. O linguriţă de coajă mărunţită se infuzează în 200 ml de apă clocotită, până la răcire, într-un vas bine închis, apoi se strecoară şi se bea câte o linguriţă de trei ori pe zi, timp de 12 zile. Se face o pauză de 10 zile, după care tratamentul se repetă încă 12 zile.

Câteva fire de păr se răsucesc pe degetul arătător şi se trage de pielea capului, de parcă ai vrea să o desprinzi de pe cutia craniană. Procedeul se repetă pe toată suprafaţa capului, de mai multe ori, până ce se depistează un loc unde se aude un sunet specific (un scârţâit), unde se localizează cauza durerii. Locul acesta trebuie frecţionat cu orice preparat analgezic naturist sau de farmacie.

Durerile de cap după beţie

Se tateaza cu sucul unei portocale, amestecat cu un ou crud. Se bea imediat.

Remedii naturiste, Elena Josan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here