Durerile acute pot indica boli grave

0
183

durerileDurerea este o stare de disconfort prin care organismul încearcă să semnaleze un dezechilibru, o boală. Există o scală a durerii-ușoară, moderată şi severă.

Primul stadiu, durerea ușoară corespunde, pe o scală de la 1 la 10, nivelului 1-3 şi este o simplă jenă. Durerea moderată (intervalul 3-7) afectează concentrarea, iar durerea severă (de la 7 la 10) este insuportabilă.

Iată şapte tipuri de dureri care nu trebuie ignorate şi care ar putea ascunde boli mai grave.

Durere de cap severă

Durerile de cap persistente pot semnala tulburări ale ciclului menstrual, probleme de vedere, hipertensiune arterială, lipsă de calciu şi magneziu, tulburări metabolice, iar în cazuri extreme, o tumoră intracraniană sau un anevrism.

Durerea de cap severă, însoțită de greață, amețeală sau amorțeli ale feței, poate trăda un accident vascular sau meningită (ceafa e țeapănă şi apare fotofobia).

Citiți și Remedii naturiste împotriva migrenelor.

Dureri de dinți pulsatile

Dacă resimțiți o durere pulsatilă a dinților este foarte posibil ca nervul să fie afectat.

„În cel mai simplu caz, este vorba de un abces dentar. Însă, există situații grave când nervul trebuie scos”, a declarat Remus Lupu, doctor primar medicină de familie.

Alte cauze ale durerilor sunt cariile, bolile gingivale sau apariția măselelor de minte.

Durerile în piept

Durerea persistentă în piept apare când inima nu primește suficient sânge şi oxigen. Ea poate semnala probleme ale inimii, caz în care senzația de presiune se extinde adesea spre umăr, brațul stâng sau maxilar. Un atac de cord nu este exclus, mai ales în cazul celor peste 40 de ani.

„Durerea în piept poate semnala şi un junghi intercostal (inflamația mușchilor şi tendoanelor dintre coaste), pneumonie, astm”, explică medicul Remus Lupu.

Uneori, durerile în piept (localizate spre capul pieptului) pot semnala şi probleme digestive. Acestea pot fi ulcer, calculi biliari, indigestie, arsuri, reflux gastroesofagian.

Durerile lombare ascuțite

Durerea ascuțită de spate poate semnala prezența pietrelor la rinichi şi altor probleme renale (de la litiaze la nefrite), a bolilor osteoarticulare – artrite, discopatii lombare şi, mai grav, a unui anevrism aortic.

Durere de spate cu furnicături ale degetelor de la picioare

„Acest tip de durere poate ascunde tulburări neurologice sau circulatorii. Aceasta înseamnă că trebuie să faceți o radiografie la coloană sau să fiți consultat de un neurolog”, recomandă medicul Remus Lupu.

Senzația de furnicături şi amorțeală dureroasă în zona picioarelor este cauzată de circulația deficitară a sângelui. Însă, dacă persistă, poate fi un semn de leziune a nervilor. Această afecțiune are mai multe cauze: diabet zaharat, abuz de alcool, deficit de vitamina B12, zona zoster etc.

Citiți și Remedii naturale pentru dureri de spate – Stil de viață.

Disconfort abdominal însoțit de gaze și balonare

Durerile de stomac ascund fie o dietă bogată în grăsimi, fie tulburări de alimentație (colite) şi enzimatic. Sau sindromul de colon iritabil, afecțiuni ale ficatului şi pancreasului. În cazuri extreme, poate ascunde cancer gastric sau colorectal.

Dureri de picioare însoțite de inflamație și tumefiere

Senzația de arsură în tălpi este un semn al diabetului-neuropatie periferică.

„Durerea localizată la nivelul coapsei sau gambei poate semnala un blocaj arterial, tromboză venoasă – un cheag de sânge la nivelul venei, care poate ajunge la plămâni, împiedicând oxigenarea acestora”, subliniază același  medic primar.

Picioarele umflate semnalează şi probleme ale inimii, precum cardiomiopatia sau insuficiența cardiacă.

Sursa: doctorulzilei.ro

 Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here