E de neimaginat, dar există: Gaură neagră de 12 miliarde de ori mai mare Soarele 

0
110

2268705814O gaură neagră cu o masă de aproximativ 12 miliarde de ori mai mare decât cea a Soarelui a fost descoperită de cercetătorii chinezi. Descoperirea a fost anunțată de revista Nature, care a publicat studiul oamenilor de știință de la Universitatea din Beijing.

Potrivit EFE, citată de Agerpres, această descoperire ar putea pune sub semnul întrebării unele teorii privind formarea și creșterii găurilor negre și a galaxiilor.

Gaura neagră supermasivă a fost detectată în centrul unui quasar, un corp ceresc cu diamteru mic și care emite o mare cantitate de radiații luminoase. Cercetătorii chinezi estimează că această gaură neagră s-ar fi format cu aproximativ 900 de milioane de ani după explozia Big Bang, fapt pe care unii îl consideră ca fiind “deosebit de surprinzător”.

“Descoperirea unor găuri negre datând de la începuturile timpului cosmic este ceva destul de straniu”, a comentat Bram Venemans, un expert de la Institutul de Astronomie Max Plank. El a preconizat însă că “tehnologiile actuale și din viitor vor ajuta la cunoașterea caracteristicilor universului în primele sute de milioane de ani care au urmat după Big Bang”.

Conform actualelor teorii cosmologice, universul s-ar fi extins după o mare explozie (Big Bang) a unui punct cu densitate infinită, produsă în urmă cu 13 miliarde de ani, care a generat materia, energia, spațiul și timpul.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here