E oficial: Avem încă patru elemente în Tabelul lui Mendeleev – FOTO

0
269

57391670 - periodic table chemical chemistry mendeleev concept

Tabelul lui Mendeleev a fost completat oficial cu încă patru elemente, din data de 8 noiembrie 2016, anunță Uniunea Internaţională de Chimie Pură şi Aplicată (IUPAC).

Potrivit VistaNews, citată de Rador, oamenii de știință au anunțat că simbolul cu numărul 113 este Nihonium, Nh. Nihonium în traducere din limba japoneză înseamnă Țara Soarelui Răsare. Elementul 113 a fost descoperit de cercetătorii niponi de la Institutul RIKEN din Japonia.

Cel de-al 115-lea element chimic a fost denumit Moscovium, Mc. Denumirea a fost aleasă în cinstea regiunii Moscova, unde este amplasat Institutul pentru Cercetări Nucleare (IUCN), din orașul Dubna. Elementul al 115-lea a fost descoperit de cercetătorii ruşi de la Institutul pentru Cercetări Nucleare din Dubna, regiunea Moscova, Rusia, care este un centru de cercetare internațional unde au fost efectuate aceste experimente.

mendeleevs-periodic-table

Simbolul chimic cu numărul 117 a fost inclus în tabelul Mendeleev sub denumirea de Tennesseen, ceea ce denotă o recunoaștere a cercetărilor efectuate de specialiștii în cercetarea elementelor supergrele de la Laboratorul Naţional Oak Ridge din Tennessee, din SUA.

Cel de-al 118-lea element este Oganessiin, descoperit de cercetătorul Iuri Oganessian, academician în cadrul Academiei de Științe din Federația Rusă, care a contribuit enorm în descoperirea și cercetarea chimică a acestui simbol.

Ana Grama