E păcat dacă ne spovedim la mai mulţi preoţi?

0
530

imagineDacă suntem mai tot timpul plecati din parohia de care apartinem, nu este păcat. E păcat dacă ne spovedim la mai mulţi preoţi ca să ascundem păcate, îi spunem unuia un păcat, altuia alt păcat.

Acest lucru se face în felul următor: am acasă un părinte duhovnic şi mă duc la Braşov la facultate, şi zic: „Părinte, mă binecuvântaţi să mă spovedesc şi la Braşov la un părinte?”. Mă duc la Braşov şi zic: „Părinte, mă primiţi la spovedanie cât sunt în Braşov?”. Dacă eşti navetist şi lucrezi o lună acolo, o lună acolo, poţi să ai 10 duhovnici, dar toţi să se ştie unul de altul şi tu să nu te ascunzi de nimeni. Păcatul ce este? Când folosim realitatea ca să ne rupem prin ea de Dumnezeu. Deci e păcat dacă mă folosesc de Spovedanie ca să mă ascund de un părinte, adică de însuşi Dumnezeu.

Mi-a zis un părinte care slujea la noi că s-a spovedit la un părinte mai tânăr şi când s-a dus la duhovnicul dumnealui a zis: „Părinte, mă iertaţi, m-am spovedit la colegul meu, că făcusem ceva care mă apăsa şi nu puteam să slujesc”. Şi i-a răspuns: „Bine faci, fiul meu, dar să te spovedeşti şi când nu simţi apăsarea ca să poţi să slujeşti. Să te spovedeşti şi de cele mici până ajungi la mine. Ia-1 pe fratele din Sfântul Altar şi spovedeşte-te şi pentru lucrurile mici, că acelea ne împiedică să slujim”.

Meşteşugul bucuriei, Cum dobândim bucuria deplină, ce nimeni n-o va lua de la noi, Monahia Siluana Vlad

 Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here