„Ecocapsule”, capsula ecologică locuibilă portabilă | FOTO

0
301

self-sustaining-house-ecocapsule-nice-architects-slovakia-11O capsulă locuibilă alimentată ecologic cu ajutorul energiei solare şi eoliene, care poate fi transportată oriunde şi care poate oferi o autonomie de funcţionare de aproape un an, a fost realizată de o firmă slovacă. Ea va fi prezentată săptămâna aceasta la un festival de inventică de la Viena şi, spre sfârşitul anului, la expoziţia naţională din Slovacia.

„Ecocapsule” este proiectată să asigure tot confortul unei locuinţe în zone izolate. Fiecare „casă” are o baterie solară şi eoliană şi un sistem propriu de filtrare a apei. Poate fi folosită de turişti, de cercetători aflaţi în zone îndepărtate sau poate constitui un ajutor de urgenţă în cazul unor crize umanitare.

eco-capsule

Capsula este ultraportabilă, are o suprafaţă locuibilă de doar 10 metri pătraţi, dar în ea pot încăpea lejer doi adulţi. Este dotată cu un pat, o mini-bucătărie, baie şi un spaţiu de lucru cu masă şi scaune. Are apă curentă, poţi beneficia de duş fierbinte şi de toaletă.

self-sustaining-house-ecocapsule-nice-architects-slovakia-3

Este prevăzută şi cu sisteme care permit colectarea de rouă sau apă de ploaie pentru refolosire. Compania Nice Architects va începe comercializarea capsulei în prima jumătatea a anului 2016, dar nu a anunţat încă un preţ.

556503746b5a0

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here