Ecuația magică. Cât ar trebui să muncești ca să fii eficient la serviciu

0
90

take-your-kids-to-work-day-2-465x390Ecuaţia magică pentru o bună productivitate la locul de muncă ar fi 52 de minute de lucru şi 17 minute de pauză, susţin experţii de la o firmă letonă.

Potrivit Le Figaro, citat de  Agerpres, după câteva ore consecutive de lucru, se recomandă o pauză a creierului pentru a putea continua eficient. Este ceea ce se numeşte a lucra inteligent. Metoda a fost dovedită concret la Draugiem Group, firmă letonă care a elaborat un studiu publicat pe site-ul publicaţiei lunare Fast Company.

Cu ajutorul DeskTime, soft comercializat de firmă, s-a urmărit ce făceau salariaţii la calculator în aplicaţii considerate ”productive”, ”neproductive” sau ”neutre”. Rezultatul a fost că 10% dintre salariaţii cei mai eficienţi luau pauze regulat, iar la campionii productivităţii ele durau 17 minute, la 52 de minute lucrate.

Este vorba însă de o adevărată pauză şi o adevărată odihnă, nu de 17 minute petrecute pe Facebook sau într-o conversaţie cu colegul despre necazurile de la serviciu.

În iunie 2013, un studiu britanic realizat de cercetători de la London Offices şi publicat de site-ul Daily Mail arăta că cea mai scăzută productivitate se înregistrează la ora 14.55, adică în jurul orei mesei de prânz.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here