Editorial

0
271

petru_mare

Există multe lucruri paradoxale în lume. Unul dintre ele este şi faptul că unui singur om îi trebuie un spaţiu imens în care să afle un peisaj vast, cu un cer nemărginit, împodobit cu pături de nori albi, unde se trezesc emoţii profunde, într-un cuvânt spaţiul în care se simte veşnicia.

Dacă se aflã mai mulţi oameni într-un spaţiu strâmt, se încurcã unii pe alţii. Când vrei să îţi lărgeşti orizonturile sufletului, îţi trebuie un spaţiu mare şi o fereastră te ajutã. Te ajutã să scapi de înghesuialã, îţi ajustează spaţiul pe care ţi-l pune la dispoziţie şi astfel îţi oferă bucuria să îmbrăţişezi nemărginirea şi profunzimea Naturii.

Ne face plăcere să privim pe fereastră. Prin ea vedem pe ceilalţi şi descoperim cum se scurge firul vieţii omeneşti. O scurgere ce se armonizează cu liniştea şi frumuseţea zilei sau cu pacea şi tăcerea nopţii.

În marele târg al lumii, oamenii vin şi pleacă, traversează poteci şi fire de apă. Vedem mereu un uşor du-te-vino al eforturilor mărunte, unele îmbucurătoare, altele triste. Dar murmurul subtil, melodia îndepărtată a neînsemnatelor datorii zilnice pare trecătoare, zadarnică şi fără nici o noimă, când o proiectezi în măreţia, infinitul şi detaşarea pe care ţi-o oferă frumuseţea creaţiei lui Dumnezeu.

Iată de ce, Jurnalul Spiritual, ne invită să privim pe ferestre. Prin ochii calzi şi frumoşi ai celor ce doresc să ne împărtăşească din emoţiile şi experienţele iubirii lor. Ne invită nu numai să privim prin fereastra sufletului lor ci să păşim şi să ieşim din casă. În casã îţi plac pereţii, ba chiar ai nevoie de ei. Să păşim pe potecile ce ni se deschid prin acest Jurnal Spiritual, departe, departe de tot. Să evadăm pentru câteva clipe din închisoarea lumii (deşi ştim că ne vom întoarce pentru o vreme din nou în ea). Dar la întoarcere, auzind clinchetul uşii printre toate zgomotele lumii, vom împinge deschizând larg ferestrele noastre ca nişte candidaţi nerăbdători la libertate, alături de prietenul tăcut şi sincer, Mântuitorul Iisus Hristos.

Credem că experienţa prieteniei oferite de paginile Jurnalului Spiritual ne va face mai plini de valoare şi mult mai potriviţi pentru a iubi.

Director Editor
Pr. Petru Munteanu