Educația copiilor începe din ceasul zămislirii lor

0
104

copiiEducația copiilor începe din ceasul zămislirii lor. Embrionul aude și simte, în pântecele maicii lui. Da, aude și vede cu ochii mamei. Percepe mișcările și simțămintele ei, deși mintea lui încă nu s-a dezvoltat. Se întunecă chipul mamei, se întunecă și el. Se enervează mama, se enervează și el. Tot ceea ce simte mama – tristețe, durere, teamă, neliniște – trăiește și el. Dacă mama nu dorește embrionul, dacă nu-l iubeește, el simte și se rănește suflețelul lui, iar aceste răni îl însoțesc toată viața. La fel se întâmplă cu simțămintele sfinte ale mamei: când are bucurie, pace, iubire pentru embrion, le transmite tainic și acestuia, precum se întâmplă cu copii născuți.

De aceea trebuie ca mama să se roage mult în perioada sarcinii și să iubească embrionul, să mângâie pântecele, să citească psalmi, să cânte tropare, să trăiască o viață sfântă. Acest lucru este aducător de folos și pentru ea, dar este și o jertfă de dragul embrionului, ca să devină copilul ei sfânt, să dobândească de la început trăsături sfinte. Ați văzut ce lucru delicat este pentru o femeie să poarte în pântece un copil? Câtă răspundere și câtă cinste!

O să vă spun ceva legat de alte ființe vii dar neraționale, și o să înțelegeți puțin. În America au făcut următorul experiment: în două săli identice, cu aceleași temperaturi, același pământ și aceeași umezeală, se plantează flori. Există, însă, o deosebire: într-una dintre săli pun o muzică liniștită, odihnitoare. Rezultatul? Ce să vă spun! Florile din această sală prezintă uriașe diferențe față de celelalte. Au altă putere de viață, culoarea lor este mai frumoasă, iar creșterea cu mult mai grabnică.

„Ne vorbește părintele Porfirie” – Ed. Cartea Ortodoxă

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here