El Celler de Can Roca – cel mai bun restaurant din lume

Restaurantul cel mai bun din lume

0
123

Restaurantul cel mai bun din lume

 Restaurantul- Pe data de 1 iunie, la Londra, s-a desemnat cel mai bun restaurant din întreaga lume, ne informează celebra revistă britanică Restaurant. Faimoasa locație poartă numele de restaurantul El Celler de Can Roca din oraşul spaniol Girona.

restaurantEl Celler de Can Roca a mai primit acest titlu în 2013, în timp ce în 2014 liderul topului a fost desemnat Noma, din Copenhaga, un restaurant administrat de maestrul bucătar Rene Redzepi, ne relatează Reuters. De data aceasta, Noma a ocupat locul al treilea.

Restaurantul este administrat de trei fraţi

Restaurantul este administrat de trei frați din Girona, Spania, iar începând cu anul 1986 a fost descris de reprezentanţii revistei mai sus amintite ca reprezentând “ospitalitatea la cel mai înalt nivel”.

Menționăm că pe locul al doilea în topul de anul acesta s-a clasat Osteria Francescana, din oraşul italian Modena, iar locul al patrulea a fost adjudecat de către restaurantul Central din Lima.

Totodată, topul 5 al celor mai bune restaurante din lume a conținut și numele restaurantului Eleven Madison Park din New York.

Mugaritz din San Sebastian, Dinner by Heston Blumenthal din Londra, Narisawa din Tokyo, D.O.M din Sao Paulo şi Gaggan din Bangkok întregesc topul 10 de anul acesta.

S-a constatat că în anul 2015, restaurantele europene sunt beneficiarele celor 50 de locuri ale topului.

Dar cum s-a stabilit topul celor mai bune restaurante din lume?

Acest deziderat a fost posibil însumând voturile exprimate de către un eșantion de 1.000 de experţi internaţionali, în rândul cărora se află maeştri bucătari şi critici culinari.

Sursa mai sus amintită ne spune că de la înfiinţarea în 2002, acest clasament, sponsorizat de San Pellegrino şi Acqua Panna, a acordat titlul suprem unui număr de doar cinci restaurante.

Incă trei restaurante au luat acest premiu

În afara celor două locații (El Celler de Can Roca şi Noma), premiul a fost atribuit și restaurantului spaniol El Bulli al lui Ferran Adria (închis de la sfârşitul anului 2011) de cinci ori (2002, 2006, 2007, 2008 şi 2009), restaurantului californian The French Laundry al maestrului bucătar Thomas Keller (2003 şi 2004) şi restaurantului britanic Fat Duck administrat de Heston Blumenthal (2005), se mai arată pe http://www.descopera.ro.

Alexandra G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here