Elevii de nota 10 la BAC și Evaluare, premiați pentru performanță. Câți bani primesc de la stat

0
136

Elevii de nota 10 la BAC și Evaluare, premiați pentru performanță. Câți bani primesc de la stat

Elevii care au obţinut note maxime la Evaluarea Naţională şi la examenul de Bacalaureat primesc bani. Sumele sunt alocate de Guvern ca stimulente financiare în valoare de 1.000, respectiv 3.000 de lei. Anunțul a fost fpcut de Ministerul Educaţiei, printr-un comunicat.

Vor beneficia de aceste stimulente 345 de absolvenţi de clasa a VIII-a care au finalizat Evaluarea Naţională cu media 10. Alți 139 de absolvenţi de clasa a XII-a, cu note de 10 la BAC beneficiază de stimulente.

Media 10 la Evaluarea Naţională

„Absolvenţii care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII) şi la examenul naţional de Bacalaureat (inclusiv sesiunea specială şi Bacalaureatul bilingv) din acest an vor primi stimulente financiare, în semn de apreciere a performanţelor realizate. Potrivit unei hotărâri adoptate astăzi de Guvern, sumele acordate sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de Bacalaureat 2018”, anunţă Ministerul Educaţiei.

REZULTATE FINALE BAC 2018

Rata generală de promovare a examenului de bacalaureat după contestaţii este de 69,7%. Rata, incluzând şi absolvenţii din promoţiile anterioare, este în creştere de la 67,7%. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educaţiei Naţionale.

În medie, după reevaluarea lucrărilor contestate, notele au fost modificate cu până la 0,5 puncte.

În aproximativ 20% dintre cazuri, după contestații, notele au scăzut cu până la 0,5 puncte.

Astfel, au promovat 86.162 de candidaţi dintr-un total de 123.619 candidaţi prezenţi.

Ana Grama