Elevii români, locul I la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori

0
85

blocks-mathematicsElevii români au obţinut locul I pe naţiuni la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori de anul acesta, după ce au câştigat şase medalii – cinci de aur şi una de argint. Bilanţul României reprezintă cel mai mare punctaj realizat de o ţară la ultimele cinci ediţii ale competiţiei, informează un comunicat al Ministerului Educaţiei. 

Medaliile de aur au fost obţinute de Antonie Ciocan (clasa a VIII-a/Şcoala Gimnazială nr. 56 din Bucureşti), Ciprian Mircea-Bonciocat (clasa a VIII-a) şi Alexandru Pascadi (clasa a IX-a), ambii elevi ai Colegiului Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti, respectiv Tudor Plopeanu (clasa a VIII-a) şi Alexandru Mihalcu (clasa a IX-a), elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti. Ciprian Mircea-Bonciocat s-a numărat şi printre laureaţii ediţiei de anul trecut, când a câştigat o medalie de argint.

Medalia de argint a fost cucerită de Mihnea Doica, elev în clasa a VIII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Ana Grama

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here