Elevii şi studenţii, încurajaţi să înveţe ştiinţele exacte, prin programul “Ştiinţescu”

0
128

cum-sa-le-faci-pe-fetite-sa-iubeasca-matematica-si-stiintele-exacte_size2Elevii şi studenţii cu vârsta între 6 şi 19 ani, dar şi învăţătorii şi profesorii, se pot înscrie începând de miercuri, în programul “Ştiinţescu”, prin care pot primi până la 16.000 de lei proiectele care reuşesc să stimuleze pasiunea pentru ştiinţele exacte. Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 10 aprilie, informează un comunicat al organizatorilor.

Lansat oficial marţi seara, în prezenţa a câtorva sute de elevi, părinţi, dar şi profesori, acest program şi-a propus ajutarea elevilor şi studenţilor să realizeze proiecte în domeniile ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică.

În total, programul “Ştiinţescu” dispune de un buget de 120.000 de lei, bani oferiţi de şase companii din domeniul tehnologiei, în special IT, cu sedii la Sibiu.

Fondul “Ştiinţescu” este susţinut de Romanian-American Foundation şi în oraşele Cluj, Iaşi şi Bucureşti, prin competiţii similare de proiecte, gestionate de fundaţiile comunitare locale.

Detalii suplimentare referitoare la programul “Ştiinţescu” sunt disponibile pe site-ul sibiu.stiintescu.ro şi pe pagina de Facebook a Fundaţiei Comunitare Sibiu.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here