„Eliade Pisno Trio” în concert la sediul ICR Berlin

0
142

În data de 7 noiembrie 2014, începând cu ora 19.00 va avea loc un concert susținut de „Eliade Pisno Trio” la  Berlin. Cei trei tineri muzicieni, Claudia Bara (pian), George Tudorache (vioară) și Johann Bohorque (violoncel) fac parte din grupul deja celebru pe plan internațional ce își  propune să ofere auditoriului un spectacol grandios.

concertÎn concertul de vineri, publicul va avea ocazia de a audia lucrări de George Enescu, Felix Mendelssohn Bartholdy și Astor Piazzolla, după cum relatează Agerpres.

Înființat în aprilie 2014, grupul  “Eliade Piano Trio” a susținut deja primul turneu în Germania în lunile mai, respectiv septembrie.

Membră a grupului de muzicieni mai sus menționat, Claudia Bara a urmat cursurile Universității Naționale de Muzică din București. De asemenea, a fost studentă și la Conservatorul Regal din Bruxelles, iar în portofoliul său se pot număra premii de la competițiile naționale și internaționale,  după cum urmează: Lorry Walfish Competition, concursul George Georgescu și Ferdinand Weiss Competition.

Mai mult decât atât, a avut apariții solistice și camerale pe scene prestigioase din Bruxelles, Paris, Londra, Geneva, Lisabona, Luxemburg, Viena etc, iar începând cu anul 2007 este invitată ca pianist oficial al Concursului George Enescu la București. În 2009 a contribuit la  promovarea internațională a acestui festival în șase capitale europene, iar în prezent mai colaborează ca pianist acompaniator la Chapelle Musicale Reine Elisabeth din Belgia.

Violonistul George Tudorache este absolvent cu cea mai înaltă distincție a Conservatorului Național Superior din Paris (2010), în prezent fiind prim concert maistru al Orchestre Philharmonique Royal de Ličge și al London Philharmonic.

A cântat alături de orchestre prestigioase precum London Symphony Orchestra, New Europe Chamber Orchestra, Orchestre Philharmonique Royal de Ličge, Brahms Festival Orchestra, Philharmonique de la Radio France, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, sub coordonarea  unor dirijori celebri.

A onorat diverse festivaluri, fiind și laureat al unor concursuri internaționale, precum Rodolfo Lipizer, Colmar- Strasbourg, Flamme- Paris și Jeunesses Musicales, air din anul 1709  cântă la o vioară Stradivarius.

În postura de câștigător al Béla Bartók Competition, Johann Aparicio-Bohorquez a cântat la vârsta de 11 ani alături de Lima Philharmonic Orchestra. Portofoliul său este foarte bogat, iar printre lucrările sale se află calitatea de solist alături de orchestre precum Württembergisches Kammerorchester Heilbronn, Budapest String, Philharmonisches Orchester Frankfurt, Jena Philharmonie, Mainz Sinfonietta, Neues Orchester Aachen, Junge Symphonie Orchestra Berlin. J. Aparicio-Bohorquez. Nici calitatea de violoncel solo  în cadrul Youth Orchestra of America, sub conducerea lui Gustavo Dudamel și Leonard Slatkin nu este de neobservat.

De asemenea și poziția de prim solist al Europa Philharmonie și al Teatrului Heidelberg se află printre realizările sale.

Cules și prelucrat de Alex. G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here