Eminescu, recitat de cealaltă parte a Pământului

0
108

eminescuPostul Radio China Internaţional a difuzat pe 15 ianuarie, marcând 164 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, o emisiune dedicată marelui poet în care Luo Dongquan, vicepreşedinte al Asociaţiei de Prietenie Chino-Română şi realizator al secţiei de limbă română de la postul menţionat, a recitat mai multe poezii semnate de Eminescu.

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]“Somnoroase psărele” este prima poezie recitată de Luo Dongquan. “Este prima poezie pe care am învăţat-o acum aproape o jumătate de secol, respectiv în anul 1965, în România, la un an de zile după ce am început să învăţ limba română, la Universitatea Bucureşti” a explicat profesorul gazdei emisiunii.

“M-am îndrăgostit imediat de versurile eminesciene, caracterizate prin frumuseţea limbajului, rima şi acordurile deosebite. Nutresc o veneraţie profundă faţă de poetul talentat şi versurile sale de neegalat” a adăugat acesta.

Puteţi asculta emisiunea sau citi transcriptul acesteia accesând site-ul redacției de limbă română a Radio China Internaţional.

Sursa: EVZ.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here