EROII DE LÂNGĂ NOI. A strâns peste 120.000 de euro pentru a-i oferi o viaţă nouă unui băiețel măcinat de boală

0
133

stefan-slavic-4-465x390Un fost soldat din Marea Britanie i-a donat 121.000 de euro pentru ca un adolescent să primească șansa la o viață normală. Sergentul Wayne Ingram l-a cunoscut pe Stefan Slavic cu zece ani în urmă în timp ce se afla în Bosnia. Povestea lui l-a impresionat pe militar și l-a determinat să strângă suma necesară unui operații care să-l ajute pe băiețel.

Stefan s-a născut cu o malformație congenitală la nivelul feței. Ochii săi se aflau la 4,5 centimetri distanță unul față de celălalt, nu avea nări, iar o parte din craniu îi era deformat.

Datorită ajutorului primit din partea lui Wayne, Stefan, acum în vârstă de 14, are înfățișarea dorită și poate vaea parte de o viață ca a oricărui adolescent.

Primele operații pentru reconstrucția chipului lui Stefan au fost făcute în 2003, iar anul acesta a avut parte de ultima intervenție chirurgicală.

Facturile medicale se ridică la peste 120.000 de euro, însă Wayne a reușit să strângă suma cu ajutorul donațiilor. El a organizat mai multe evenimente caritabile și a convins alți oameni să doneze pentru cauza sa. Mail mult decât atât, inspirat de cazul lui Stefan, Wayne a lăsat în urmă cariera militară și s-a dedicat medicinei de urgență.

Eforturile sale au fost observat și de membrii fundației ”Facind the world”, care au dat și ei o mână de ajutor pentru Stefan.

Sursa: EVZ.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here