EROII DE LÂNGĂ NOI: Florin Morariu, din Iași, primul român decorat de Regina Elizabeth a II-a

0
166

 

EROII DE LÂNGĂ NOI: Florin Morariu, din Iași, primul român decorat de Regina Elizabeth a II-a. Supranumit “eroul cu făcăleţ de la Londra”, Florin Morariu va primi distincţia “The Queen’s Commendation for Bravery”, Distincția se traduce prin Elogiul Reginei pentru Curaj.

El va fi decorat la propunerea premierului Marii Britanii, pentru faptele eroice de care a dat dovadă în timpul atacului terorist de la London Bridge, din iunie 2017.

Primul român decorat de Regina Elizabeth

Distincţia reprezintă o formă de recunoaştere a unui comportament brav. Decoratia se acordă militarilor şi civililor, în numele naţiunii britanice.

EROII DE LÂNGĂ NOI: Florin Morariu

“Din câte ştiu eu, decoraţia este sub forma unei frunze de stejar. Chiar dacă e vorba doar despre decoraţie în sine, cred că tot reprezintă ceva să fii primul român care o primeşte!”, a spus Morariu.

În seara atacului din 3 iunie 2017, Morariu a deschis ușile brutăriei, unde a adăpostit aproximativ 15 pietoni speriați. El a încercat să-i oprească pe teroriști, după ce a aruncat cu o ladă de plastic după ei.

De asemenea, a postat online un videoclip pe care l-a înregistrat chiar în timpul atacului. A făcut asta “pentru ca oamenii să știe” ce se întâmpla în haosul din capitala britanică.

Ana Grama