Eroii de lângă noi. La 92 de ani a alergat în maratonul de la San Diego, în scop cartitabil

0
118

BpIyYaqIgAAa__3.jpg largeDupă ce a terminat cu bine maratonul de la San Diego, Harriette Thompson a devenit, la vârsta de 92 ani şi 65 zile, cea mai bătrână femeie din lume care aleargă la un maraton. Bunica a zece nepoţi, Harriette s-a înscris la maraton pentru a strânge fonduri pentru lupta împotriva cancerului.

Cumplita maladie, căreia ea i-a supravieţuit de două ori, i-a răpus soţul, cei doi părinţi şi trei dintre fraţii. .

Nonagenarei care a participat pentru a 16-a oară la cursa din California, i-au trebuit şapte ore, 24 de minute şi 36 de secunde pentru a ajunge la finish-ul celor 42,195 kilometri ai cursei. Înainte de începerea cursei ea a declarat că programul său de antrenament s-a limitat la distanţa de 17 kilometri.

La finalul maratonului, ea a fost întâmpinată de zeci de fani şi jurnalişti. “Am nişte dureri, dar totul este bine”, a declarat nonagenara, pentru ziarul local Observer.

“Nu pot să cred ca am reuşit să termin acest maraton. La un moment dat, am fost foarte obosită. Am avut un urcuş în faţă şi am avut impresia că am de urcat un munte. Mi-am spus ‘La vârsta ta, este un pic nebuneşte’ “, a spus Harriette Thompson .

Recordul anterior de vârstă a fost deţinut de o altă americană, Gladys Burrill, care avea 92 de ani şi 19 zile, atunci când a alegat maratonul de la Honolulu în 2010, transmite Agerpres.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here