EUROINVENT 2018: Iaşiul devine capitala inventatorilor

0
200

 EUROINVENT

Iaşiul devine capitala inventatorilor timp de două zile, prin EUROINVENT.

Inventatori şi cercetători din peste 30 de ţări îşi vor expune creaţiile, în perioada 18-19 mai la Palatul Culturii din Iaşi.

Pe lângă expoziţia de invenţii, au loc şi Conferinţa Internaţională de Cercetări Inovative – ICIR 2018; Salonul de carte tehnico-ştiinţifică, artistică şi literară, Expoziţia europeană de arte vizuale, precum şi alte workshopuri sau dezbateri, transmite Agerpres.

”Pentru noi, anul acesta este plin de semnificații: este un prilej de a sărbători centenarul României moderne – România 100; de asemenea se împlinesc 50 de ani de la înființarea IFIA – International Federation of Inventor’s Associations, sub egida căreia suntem de câțiva ani. Tot acum, Forumul Inventatorilor Români (FIR), unul dintre organizatori, aniversează 15 ani. Sărbătorirea a 10 ani de existență EUROINVENT nu reprezintă doar o ediție jubiliară; ea este dovada că cercetarea și inventica sunt domenii de interes atât pentru specialiști, cât și pentru publicul larg”.  Andrei Victor Sandu, președinte FIR și coordonator al evenimentelor ce se desfășoară sub marca EUROINVENT.

EUROINVENT promovează creativitatea în context european, prin expunerea contribuțiilor școlilor academice, a instituțiilor de cercetare, dar și a inventatorilor individuali din România și străinatate.

Din țara noastră, își vor prezenta realizările 17 universități; 14 institute de cercetare, 9 companii cu profil de cercetare și mai mulți inventatori independenți, ziaruldeiasi.ro.

Ana Grama