România participă la EUROVISION 2014. Înscrierea în competiţie are loc în perioada 15 ianuarie – 14 februarie

0
73

EurovisionSocietatea Română de Televiziune a confirmat participarea la concursul european Eurovision şi în 2014. Piesa care va reprezenta România va fi aleasă în urma selecţiei naţionale, potrivit unui comunicat al televiziunii publice.

Potrivit TVR, “România şi românii merită eforturile financiare necesare pentru a participa la acest eveniment important”. Decizia participării la Eurovision a fost comunicată deja organizatorului concursului, European Broadcasting Union (EBU).

Cei care doresc să participe la selecţia naţională se vor putea înscrie în competiţie în perioada 15 ianuarie – 14 februarie. (depunerea sau trimiterea pieselor şi a documentelor prevăzute de Regulament la TVR sau prin e-mail pe adresa [email protected]).

Eurovision se va desfăşura, în 2014, la Copenhaga, Danemarca, în 6, 8 şi 10 mai.

În 20 ianuarie va avea loc tragerea la sorţi a ţărilor participante pentru intrarea într-una dintre cele două semifinale ale concursului.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea prin Luminiţa Anghel & Sistem la Kiev în 2005 şi Paula Seling şi Ovi la Oslo în 2010 şi o dată locul al patrulea prin Mihai Trăistariu la Atena în 2006. Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este ‘Tornero’, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Anul trecut, reprezentantul României la Eurovision a fost Cezar Ouatu. El s-a clasat pe locul al 13-lea, cu melodia “It’s My Life”.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here