Evocare literară: “Ion Barbu – 120”

0
111

pana-iscusita-a-scriitoruluiEvocarea literară “Ion Barbu – 120”, organizată de Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, va avea loc, joi, la ora 13.00, la sediul Fundaţiei Naţionale pentru Ştiinţă şi Artă din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat, la eveniment sunt invitaţi să participe acad. Eugen Simion, acad. Solomon Marcus, criticii şi istoricii literari Liviu Ornea şi Paul Cernat.

“Am primit cu căldură, dar şi ca pe o provocare intelectuală, propunerea directorului Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, Ioan Cristescu, de a modera o evocare literară dedicată lui Ion Barbu. Creatorul lui Uvenderode este printre poeţii mei preferaţi ! Locul ales pentru dezbatere este cât se poate de potrivit. FNSA, condusă de academicianul Eugen Simion, a editat, în anul 2000, în Colecţia Opere Fundamentale, cele două volume Ion Barbu, o ediţie critică alcătuită de Mircea Coloşenco, cu prefaţa Profesorului Eugen Simion. Pe 18 martie 2015, sărbătorim 120 de ani de la naşterea poetului Ion Barbu, un bun prilej de ipoteze şi de certitudini asupra formelor stilistice barbiene atât de novatoare în istoria noastră literară”, a declarat Dan Mircea Cipariu, moderatorul manifestării, se arată în comunicat.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here