Există un monument mai vechi decât piramidele din Egipt

0
124

Un monument impresionant care măsoară 150 de metri în lungime a fost descoperit în Israel, la 13 kilometri de Marea Galileii.

monumentStructura, care a fost construită în urmă cu aproximativ 5.000 de ani, este probabil mai veche decât piramidele din Egipt, care au în jur de 4.480 de ani.

Monumentul din piatră are forma unei semiluni, iar volumul său este unul imens, de circa 14.000 de metri cubi, potrivit Live Science.

Ceramica descoperită la baza structurii indică faptul că monumentul datează din perioada cuprinsă între anii 3050 i.Hr. și 2650 i.Hr, ceea ce înseamnă că este mai vechi decât piramidele din Egipt. Mai mult, acesta este construit cu mult înaintea monumentului neolitic de la Stonehenge din Marea Britanie.

Arheologii au crezut inițial că structura făcea parte dintr-un zid, dar cercetările efectuate recent de Ido Wachtel, un doctorand la Universitatea Ebraică din Ierusalim, au scos la iveală faptul că nu există niciun oraș lângă aceasta și că, de fapt, este un monument.

„Structura în formă de semilună s-a remarcat în peisajul zonei. Forma ar fi putut avea o importanță simbolică, semiluna fiind un simbol al unui zeu din vechea Mesopotamie numit Sin”, a spus Ido Wachtel.

Un vechi oraș denumit Bet Yerah (care se traduce „casa zeului lunii”) este situat la doar o zi de mers de monumentul descoperit. Prin urmare, construcția ar fi putut marca granițele orașului.

Structura are aproximativ 150 de metri lungime și o lățime de 20 de metri.

„Estimarea zilelor lucrătoare necesare construirii monumentului este cuprinsă între 35.000 și 50.000. În cazul în care aceasta este corectă, înseamnă că o echipă de 200 de muncitori ar fi trebuit să lucreze mai mult de cinci luni pentru a construi monumentul”, a explicat Wachtel.

Sursa: ziare.com

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here