Exploziile solare demonstrază că Soarele are anotimpuri

Exploziile solare din atmosferă

0
109

solarExploziile solare din atmosferă

Explozii solare -Noi cercetări au scos la iveală faptul că nu doar Planeta Albastră are o stare atmosferică variată. Se pare că Soarele are anotimpuri care se schimbă la fiecare  330 de zile.

Știința a dovedit că Soarele are un ciclu de activitate de 11 ani

  Explozii solare -Dar un nou studiu realizat de Centrul Național de Cercetare Atmosferică din Boulder, Colorado a demonstrat ceea ce studiile anterioare doar sugeraseră. Soarele are un ciclu sezonier care durează 330 de zile, scrie BBC Earth.

Scott McIntosh, autorul studiului spune că aceste variații cvasi-anuale nu sunt foarte diferite de regiunile terestre. Acestea au două anotimpuri, unul ploios și unul secetos.

Pentru a explica mai bine fenomenul, specialiștii compară Soarele cu o minge imensă de gaz extrem de fierbinte, care poartă o sarcină electrică

Explozii solare -Gazul este „agitat” la viteze foarte mari, iar Soarele este într-o continuă mișcare. În termeni științifici asta înseamnă că Soarele este magnetic.

Câmpul magnetic solar are, în cele două emisfere cea nordică și cea sudică, benzi de activitate deosebit de puternice. La un moment dat, benzile celor două emisfere interacționează și se ciocnesc. Ceea ce provoacă explozii solare și emanații de masă coronală. Acesta este momentul când sezonul se schimbă.

 Exploziile solare sunt erupții puternice de raze X și energie care călătoresc cu viteza luminii și ajung pe Pământ în doar câteva minute

Explozii solare -Emanațiile de masă coronală sunt nori uriași de particule care au nevoie de câteva zile pentru a ajunge pe Terra.

 „Benzile solare de activitate au unde foarte lente care se pot extinde și curba. Uneori acest fenomen atrage câmpul magnetic din interior și îl impinge la suprafață”. Explică Robert Leamon, co-autor al studiului.

Scott McIntosh consemnează că aceste benzi sunt extrem de instabile

Explozii solare -Și în momentul în care se răsucesc, câmpul magnetic destabilizează suprafața Soarelui. Supratensiunile astfel rezultate pot rezista luni întregi.

Potrivit cercetătorilor, înțelegerea modificărilor sezoniere ale astrului ar putea aduce informații noi despre modele de activitate ale vântului solar.

Studiul a fost publicat săptămâna aceasta în revista de specialitate Nature Communications.

Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here