Aproape 40.000 de oameni au vizitat expoziţia “Comorile Chinei”, la Muzeul de Istorie din Capitala

0
117

Comorile ChineiAproximativ 39.500 de persoane au vizitat, până în prezent, expoziţia “Comorile Chinei”, deschisă, până pe 1 august, la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR).

Adela Stan este muzeograf în cadrul Departamentului Relaţii Publice al MNIR. Ea a declarat, miercuri, pentru Agerpres, că aceasta este de departe cea mai vizitată expoziţie temporară găzduită de muzeu. Un astfel de eveniment este caracterizat drept un succes atunci când înregistrează 6.000-7.000 de vizitatori. “Este cazul expoziţiei ‘Bing. Magia Jucăriilor’, vernisată în decembrie 2012. Aceasta a fost vizitată de aproape 7.000 de persoane”, a spus Stan.

 Ea a precizat că, dacă după deschidere s-au format cozi, foarte multe persoane dorind să viziteze expoziţia “Comorile Chinei”, ulterior a fost înregistrat un flux constant.

Numărul vizitatorilor a crescut de săptămâna trecută, odată cu apropierea datei de închidere a expoziţiei – 1 august.

S-a ajuns la o medie de 500-800 de persoane pe zi. “Au început să vină din nou foarte mulţi, duminica trecută înregistrându-se 1.200 de persoane”, a explicat Stan.

Printre cei care au dorit să admire faimoşii soldaţi din armata de teracotă se numără pensionari, copii, grupuri familiale ori de la agenţiile de turism. Până la închiderea anului şcolar, multe grupuri formate din elevi au trecut pragul Muzeului de Istorie. Copiii au participat în număr mare şi la atelierele organizate de muzeu în cadrul expoziţiei.

Expoziţia-eveniment “Comorile Chinei”  a fosr organizată în colaborare cu Centrul Naţional de Schimb de Patrimoniu Cultural din Republica Populară Chineză. Ea a fost deschisă la MNIR pe 30 aprilie.

Epoca Bronzului, Unificarea Chinei, Drumul Mătăsii şi China Imperială sunt cei patru piloni pe care este structurată expoziţia.

Printre obiectele prezentate în premieră în România se numără soldaţi din armata de teracotă. Aceasta era parte a inventarului funerar al împăratului Qin Shi Huang. Se mai pot admira piese aparţinând celebrului sit arheologic de la Xi’an, dar şi porţelanuri aparţinând familiei imperiale chineze.

Expoziţia poate fi vizitată de marţi până duminică, în intervalul orar 10,00 – 18,00 (casa de bilete se închide la 17,15).

Pe tot parcursul expoziţiei temporare “Comorile Chinei”, muzeul a adoptat un program special, ce a vizat ultima sâmbătă din fiecare lună. Astfel, pe 27 iulie, programul de vizitare se prelungeşte până la orele 22,00.

În această perioadă, costul unui bilet de acces în muzeu, care include vizitarea expoziţiilor “Comorile Chinei”, “Tezaur Istoric” şi “Lapidarium-Copia Columnei lui Traian”, este de 25 lei pentru adulţi, 15 lei pentru pensionari şi persoane cu dizabilităţi, 7 lei pentru elevi şi studenţi. Preşcolarii beneficiază de acces gratuit. Pentru grupuri organizate, de 30 de persoane, costul unui bilet pentru adult se reduce la 10 lei.

De asemenea, vizitatorii au posibilitatea achiziţionării de bilete pentru pachet familial (2 adulţi şi maximum 3 copii cu vârsta până în 18 ani), în valoare de 50 lei, precum şi bilete de intrare rapidă în muzeu (pentru a evita aşteptarea), în valoare de 50 lei.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here