Expoziția “L’Amour”, un omagiul pentru Brăncuși la Geneva | FOTO

0
256

Claudia Florentina Vernisage At ARCADEMArtista Claudia Florentina a lansat în această săptămână expoziția proprie “L’Amour”, la Geneva, în omagiul lui Constantin Brăncuși. Românca a reușit să promoveze arta românească în ultimul an.

În cadrul vernisajului, Claudia Florentina a prezentat o carte, în limba franceza, în care este prezentată o descriere a marelui sculptor, pentru ca cei ce nu știu îndeajuns operele de artă ale lui Brancuși, și, totodată, de a întelege și a se familiariza cu stilul creativ al artistei noastre, scrie evz.ro

“În acest sens, au fost expuse o readaptare a sculpturii Sarutul și o deviere, cu o linie continuă de la aceasta, rezultând diferite creatii, in diferite materii precum lemnul, rasina, corianul, inoxul sau lemnul acoperit cu foita de aur, sculpturi si mobilier. Reprezentarea e facută și sub formă de bijuterii veritabile, din aur alb și roz, cadre cu diamante, rubine sau safire”, au precizat reprezentanții artistei.

În urmă unei licitaţii ce a avut loc la faţă locului, de către casă de licitaţii Sotheby’s, ţinută de directoarea Sotheby’s în persoană, Stéphanie Schleining, s-a  vândut o sculptură,”Sărutul”, din răşină albă, pentru suma de 3000 de franci elveţieni, bani ce vor fi donaţi Asociaţiei Constant.în.

Pentru această expoziţie, la Galeria Insolite, din Centrul Vechi alGenevei, un întreg nivel este dedicat şi transformat în Universul Claudiei Florentina.

Claudia Florentina Vernisage At ARCADEMClaudia Florentina Vernisage At ARCADEMClaudia Florentina Vernisage At ARCADEM

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here