Expoziția „Numele meu a fost Constantin Basarab Brâncoveanu”, deschisă la Palatul Suţu din Capitală

0
200

CONSTANTIN-BRANCOVEANUExpoziția „Numele meu a fost Constantin Basarab Brâncoveanu” este deschisă la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti (Bd. I.C.Brătianu 2) până în 30 martie 2015. Este una dintre cele mai ample expoziţii care i-a fost dedicată lui Constantin Brâncoveanu, la 300 de ani de la martiriul său şi al celor patru fii, executaţi la Constantinopol are loc la  Palatul Şuţu din Capitală.

Expoziţia cuprinde o serie de obiecte unicat din perioada domniei lui Constantin Brâncoveanu, de la veşmintele brodate cu aur, jilţul şi sabia cu mânerul încrustat cu pietre nestemate, la bijuterii cu sigilii, rochii purtate de doamnele de la curte.

De asemenea, vizitatorii pot vedea şi o reconstituire a şantierului arheologic care a scos la inveală necropola de la Sfântu Sava, o parte dintre obiectele descoperite în situl de la Biserica “Dintr-o zi” şi trei obiecte găsite în primăvară la lăcaşul de cult Sfântul Gheorghe Nou, atunci când a fost dezvelit mormântul lui Constantin Brâncoveanu, relatează TVR.

La 15 august 2014 s-au împlinit atât 300 de ani de la martiriul său cât şi 360 de ani de la naşterea lui Constantin Basarab Brâncoveanu. Acest proiect îşi propune să reducă distanţele dintre omul contemporan şi omul din vechimea apropiată, care este atât de puţin diferit în maniera de a privi în propria-i viaţă. Dacă există pe undeva o legatură firească între oameni, dincolo de timpurile care trec, atunci Constantin Brâncoveanu mai are ceva de mărturisit, celor de azi, dar în mode diferit pentru fiecare dintre noi.

Ana Grama 

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here