Expoziția “România ţara mea!”, la Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu

0
211

posterbun-trimis-page-001Expoziţia intitulată “România ţara mea!” s-a deschis recent la Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu, unde poate fi văzută până pe 31 martie anul viitor, de miercuri până duminică, între orele 10.00 şi 18.00, informează un comunicat al muzeului.

“Această expoziţie vrea să aducă publicului o prezentare a valorilor naturale, embleme ale României, ce se găsesc, totodată, printre exponatele Muzeului de Istorie Naturală. Aceste valori reprezentate de animale ce sunt răspândite doar pe teritoriul ţării noastre, purtând numele de endemisme, animale care sunt reprezentate prin cele mai mari populaţii ori animale care poartă în denumirea ştiinţifică numele ţării noastre sau au fost descoperite pentru prima oară aici, reprezintă o mândrie pentru români. În contextul în care multe dintre acestea nu le sunt familiare, pentru a fi mândri de ele, românii trebuie să le cunoască”, a explicat curatorul expoziţiei, muzeograful Liviu Pripon.

Acesta spune că prin această expoziţie speră să popularizeze bogăţiilor naturale ale ţării, dovadă că a expus mai multe specii ce reprezintă monumente ale naturii; animale, plante şi minerale a căror denumire este legată de România. “În afară de acestea a prezentat animalele simbol care apar pe stema ţării noastre, fapt ce denotă importanţa acestora în istoria şi cultura românească”, a mai spus muzeograful.

Expoziţia are şi un caracter interactiv pentru că piesele ce nu se află în expoziţia permanentă sunt etalate, însă restul care sunt expuse deja au fost prezentate doar prin imagini. Aceste imagini sunt o invitaţie pentru vizitator de explora, apoi sălile unde se află animalele respective şi a le descoperi în forma lor reală.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here