Expoziția “Tablouri de Vis III – Spectacolul continuă”, la Palatul Parlamentului

0
1597

tablou-pro-art-germania-cod-wh070f5-6788150O expoziție intitulată “Tablouri de vis III – Spectacolul continuă”, reunind lucrări de pictură în ulei, s-a deschis, marți, la sala “Constantin Brâncuși” a Palatului Parlamentului.

Aflat la cea de-a treia ediție, evenimentul, organizat de www.tablouri-de-vis.ro, reunește pe simeze 500 de lucrări de dimensiuni mari, medii și mici, semnate de peste 30 de artiști.

Tematica este una variată, incluzând peisaje, naturi statice, portrete sau nuduri.

Printre expozanți, majoritatea amatori, care nu fac parte din Uniunea Artiștilor Plastici din România (UAP), dar și membri ai UAP, se numără și actorul Horațiu Mălăele, care prezintă două lucrări de grafică.

Publicistul Radu George Serafim a declarat pentru Agerpres că expoziția “cu mult mai consistentă decât cele precedente, deși nu ferită total de inegalități, valori uneori aflate la antipozi, prezintă lucrări de bună calitate a cel puțin cinci artiști adevărați, care recomandă această inițiativă ca una de viitor”.

“Eu cred că o anumită atitudine a celor care se pretind elite că prin acest gen de manifestări se reia ‘Cântarea României’, pentru că nu toți sunt artiști profesioniști aici, este cel puțin o nedreptate, care într-un fel nu ține cont că pe pereții unor case se mai află încă acele carpete cu ‘Răpirea din Serai’. Ori, oamenii au dreptul la propriile opțiuni și între carpetele de care care vorbeam și o lucrare de pe aceste simeze eu prefer lucrarea, oricare ar fi aceasta”, a mai spus Serafim, caracterizând evenimentul de la Palatul Parlamentului drept “o încercare temerară”.

Administratorului site-ului, Mihai Ionescu, a salutat prezența numeroasă a participanților și a publicului la eveniment.

Expoziția va fi deschisă până în 31 august.

La prima ediție, desfășurată în perioada 11-31 iulie 2011, au fost expuse peste 300 de tablouri, înregistrându-se vânzări de aproximativ 10.000 de euro și mai bine de 4.000 vizitatori care i-au trecut pragul în cele 20 zile cât a fost deschisă.

Sursa: agerpres.ro

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here