Expoziția „Teologul profunzimilor. Dumitru Stăniloae”, la Iași

0
19
Expoziția Teologul profunzimilor. Dumitru Stăniloae
Expoziția Teologul profunzimilor. Dumitru Stăniloae

Expoziția Teologul profunzimilor. Dumitru Stăniloae

Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi invită publicul, începând din 5 octombrie, să viziteze expoziţia de carte „Teologul profunzimilor. Dumitru Stăniloae”.

Evenimentul este dedicat împlinirii a 115 ani de la naşterea  şi 25 de ani de la moartea celui mai mare teolog român al secolului al XX-lea.

Expoziţia, al cărei titlu a fost inspirat de un volum îngrijit de Cătălin Pălimaru, „Părintele Dumitru Stăniloae, teolog al profunzimilor” prilejuieşte o (re)întâlnire cu opera teologică şi nu numai a Părintelui Stăniloae, precum şi cu câteva dintre numeroasele sale traduceri din patristica greacă.

Expoziția Teologul profunzimilor. Dumitru Stăniloae

Nu lipsesc nici lucrările de interpretare a gândirii lui Dumitru Stăniloae, semnate atât de teologi ortodocşi, cât şi de teologi aparţinând altor confesiuni, în spiritul deschiderii spre dialog pe care Părintele a arătat-o de-a lungul întregii sale vieţi.

Expoziţia este întregită de câteva cărţi de interviuri şi de evocări în care personalitatea acestuia ni se dezvăluie prin ochii celor ce l-au cunoscut îndeaproape sau doar în treacăt.

Citește și:

FRUMUSEŢILE PĂMÂNTULUI. Incredibile panorame la 360 de grade realizate doar cu un mobil| GALERIE
Locuri sacre – Delfi, Grecia
Muzeul Muzeelor – Gemäldegalerie: Meşter din Italia centrală, Vedută a unui oraş ideal

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here