Expoziţie de fotografie semnată de Iulian Zâmbrean, la Madrid

0
68

070312141120901237Institutul Cultural Român de la Madrid organizează la sediul său, în perioada 6 martie – 9 aprilie, expoziţia de fotografie “Limbo” de Iulian Zâmbrean, artist recompensat în 2014 cu marele premiu la categoria individuală la concursul de fotojurnalism fotoCAM din Madrid pentru fotografia “La Espera/ Aşteptarea”.

Potrivit unui comunicat al ICR Madrid, proiectul face parte din strategia Institutului de a promova artiştii români stabiliţi în Spania, prin organizarea de expoziţii şi susţinerea de colaborări cu instituţii de artă spaniole.

“Iulian Zâmbrean fotografiază oameni, e un fel de a documenta epoca în care a trăit – gesturile, durerile, fericirea, viaţa, copiii. Persoanele surprinse de el sunt în afara timpului, departe de meditaţiile noastre, condamnaţi etern într-un spaţiu prin care nici nu-l pot tranzita şi din care nici nu pot ieşi”, apreciază curatorul expoziţiei, Daniel Belinchon, citat de ICR Madrid.

Potrivit acestuia, “forma particulară a fotografiei de a opri timpul şi de a judeca momentul generează un ‘limbo’ emoţional. Ceea ce aparatul foto captează şi ceea ce ochiul fotografului vede e ceea ce rămâne prin fotografie: în afara timpului, fără să fie martori, fără să fie conştienţi şi făcând parte din amintirile noastre”.

Colaborator al agenţiei Whitepress, Iulian Zâmbrean trăieşte în Spania de 9 ani, iar în ultimii 7 ani a început să lucreze şi să colaboreze cu diferite reviste în calitate de fotograf.

Din 2014 este membru al Asociaţiei Naţionale a Jurnaliştilor de Presă şi Televiziune din Spania şi tot în 2014 a câştigat concursul de fotojurnalism fotoCAM din Madrid, organizat de Guvernul regional al Comunităţii Madrid pentru recunoaşterea activităţii fotoreporterilor din Madrid care oglindesc în fiecare zi, prin munca lor, actualitatea regiunii.

Iulian Zâmbrean a fost selectat în festivaluri de fotografie din Spania şi a avut expoziţii de grup şi personale în Castellon şi Tarragona.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here