Expoziție de icoane pe sticlă și obiecte tradiționale la Palatul Parlamentului

0
103

O tânără studentă din Sălaj, colecționară de obiecte tradiționale încă din copilărie, va expune icoane pe sticlă creație proprie, costume populare și obiecte tradiționale, la Palatul Parlamentului, în fața Sălii de plen a Camerei Deputaților. 

icoaneExpoziția „Icoana din inima mea”, a artistei Ligia Alexandra Bodea, va fi vernisată în data de 15 aprilie, la Palatul Parlamentului, în prezentarea Anei Pascu, etnolog la Muzeul Național al Țăranului Român.

Artista ce expune la Palatul Parlamentului are 21 de ani și este studentă la Cluj Napoca. La numai 12 ani, Ligia Bodea și-a început activitatea de colecționar de obiecte tradiționale de pe Valea Barcăului, a Crișului, din Munții Zărandului și zona de sub Meseș. Amenajat în case țărănești ce datează din secolul al XlX-lea, Muzeul de Artă Populară „Ligia Bodea” din localitatea natală, Iaz, adăpostește o importantă colecție formată din obiecte de uz gospodăresc, costume populare, lăzi de zestre, perne, țesături, obiecte de ceramică din anii 1850 — 1870, porțelan de Halahaz, din vechiul Imperiu Austro-Ungar.

Pe lângă pasiunea pentru tradiția populară, Ligia Alexandra Bodea mai are una — aceea de a picta icoane pe sticlă, până acum aproximativ 100 de icoane fiind prezentate publicului. De asemenea, împreună cu familia ei, artista organizează în vacanțele de vară tabere de pictură pentru copii, care se pot bucura de mâncare „ca la bunica acasă”, de aer curat și de priveliști de neuitat.

Sursa: Agerpres  

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here