Expoziție internațională a proiectului OrthPhoto – “Monahismul ortodox”, Muzeul de Istorie și Arheologie, Ploieşti, Prahova

0
89

expozitie-filosViața monahală în mănăstirile ortodoxe din întreaga lume, face obiectul expoziției de fotografie ce va fi expusă în perioada 29 august – 13 septembrie, în curtea interioară a Muzeului de Istorie şi Arheologie, Ploieşti Prahova.

“Monahismul ortodox”, a doua expoziţie internaţională a proiectului OrthPhoto, reuneşte în total 200 de fotografii din 25 de tari. Dintre acestea, vor fi expuse între 60 şi 80 de imagini. Expoziţia a fost lansată pentru prima dată în noiembrie 2010 în Bialystok – Polonia, a făcut turul României în 2011, iar în martie 2013 o parte dintre lucrări au fost expuse şi la Librăria Predania din Bucureşti.

Expoziţia vă este oferită de Grupul Filos, cu sprijinul Centrului Cultural Mioveni și are loc în cadrul Festivalului de fotografie „Secvențe” 2013, aflat la prima ediție.

Monahismul este unul din cele mai importante elemente ale credinţei şi ale tradiţiei ortodoxe, puritatea acestora fiind păstrată necontenit de mănăstiri, centrele de gândire teologică ortodoxă. Expoziţia prezintă mănăstiri mari şi importante, dar şi lăcaşuri mai puţin cunoscute. Veţi avea ocazia să vedeţi realităţile vieţii monastice şi impactul mănăstirilor în vieţile credincioşilor, în mediul cultural şi artistic.

“E greu să înţelegi pe deplin viaţa monahală, dacă nu o trăieşti. Viaţa monahală este atunci când omul însuşi spune că el este dispus să sufere de dragul lui Hristos” (Părintele Andrei Barkovsky, Stareţul Mănăstirii Supraśl, Polonia)

Orthphoto.net este o comunitate interactivă de fotografi amatori şi profesionişti care doresc să împartă şi să expună fotografii pe tema credinţei ortodoxe, prezentă în întreaga lume. În acest mod, sperăm să învăţăm despre tradiţiile locale, aducând lumea ortodoxă mai aproape prin înţelegerea şi trăirea acestor tradiţii şi prin prezentarea frumuseţii Ortodoxiei de pretutindeni.

Proiectul OrthPhoto este cea mai mare bază de date de fotografie cu tematică ortodoxă din lume.

Sursa vremurivechisinoi.blogspot.ro

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here