Descoperire românească: Extractele din plante pot înlocui E-urile din alimente

0
431

maci extractele din planteExtractele din plante pot înlocui E-urile?

Oamenii de ştiinţă de la Institutul de Cercetări Alimentare (ICA) au descoperit că extractele din plante pot înlocui conservanții chimici, folosiți în industria alimentară. 

Cercetătorii ICA au constatat că extractele din scorţişoară şi alte plante medicinale au aceleaşi proprietăţi ca şi conservanţii chimici.

Cum înlocuiesc extractele din plante conservanții

“Una dintre cercetările pe care le-am realizat şi le-am finalizat la ICA este înlocuirea conservanţilor E-uri cu extracte de scorţişoară, de exemplu. Aceste extracte au efecte mult mai bune de conservare şi nu schimbă nici gustul, nimic. Noi am avut rezultate în cercetare cam în acelaşi timp cu cele obţinute pe plan mondial. Am descoperit că extracte naturale din anumite plante pot înlocui conservanţii chimici mereu controversaţi. Pot înlocui sulfiţii, benzoaţii, precum şi nitraţii, nitriţii. Aceștia sunt o mare categorie de conservanţi răi. Extractele din plante au efecte la fel de bune în ceea ce priveşte caracteristicile tehnologice; conservă la fel de bine produsele, dar nu sunt nocive. Avem şi experimente reuşite pe care le-am realizat la institut”, a declarat profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, pentru ziarulring.ro.

Mencinicopschi a adăugat că în experimentele ICA au fost folosite extracte de scorţişoară, rozmarin și alte plante medicinale. S-a constatat că acestea pot înlocui cu succes aditivii alimentari chimici de sinteză. S-au obținut aceleași rezultate ca şi când ar fi fost folosiți sulfiţi sau nitraţi.

“Am pus în salată proaspătă, cum ar fi cea de varză albă, de rucola, care se strică, în loc de sulfiţi, extracte naturale şi a stat foarte bine. A omorât microbii răi la fel ca şi celelalte, dar fără alte efecte secundare. Conservanţi se pun în toate salatele preparate care se vând la caserole, chiar şi în fasolea bătută şi în humus”, a mai spus Mencinicopschi.

Sursa consultată: ro.stiri.yahoo.com

Găsiți articole interesante la rubrica Sănătate, pe care vă invit să le citiți.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here