Fabrica de viori din Reghin, cea mai mare fabrică de instrumente muzicale din lemn din Europa

0
965

stradivari_stradivarius_violins_02954500Fabrica de viori din Reghin a depăşit 4,5 milioane de instrumente fabricate de-a lungul celor 64 de ani de când și-a deschis porțile.

Trebuie spus că anual, în luna august, cei mai buni constructori de viori din ţară şi din străinătate se întrec la Reghin.

Portrivit oficialilor instituției, în anul 1970 fabrica producea 40.000 de instrumente muzicale pe an, în 1982 şi-a dublat capacitatea de producţie, iar  în prezent fabrica să aibă capacitatea de a produce între 100.000 şi 120.000 de instrumente muzicale.

Astfel, SC HORA SA a devenit cea mai mare fabrică de instrumente muzicale din lemn din Europa, după ce competitorii principali din Germania, Cehia şi Ungaria au dispărut sau şi-au restrâns activitatea, a explicat managerul Nicolae Bâzgan, potrivit Rador.

În prezent, fabrica este recunoscută şi apreciată atât de competitori, cât şi de consumatori de muzică de pe toate continentele, aproximativ 90% din producţia fabricii ajunge pe meleaguri străine.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here