”Fac ce vreau, dar ştiu ce fac!”, campanie de sănătate lansată de adolescenţii din Chișinău

0
372

small-fac-ce-vreau-dar-stiu-ce-fac-campanie-de-sanatate-lansata-de-adolescentiO campanie cu genericul „Fac ce vreau, dar ştiu ce fac!” adresată adolescenţilor a fost lansată sâmbătă, la Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita” din Chişinău. Campania, prin promovarea a opt filmuleţe create de adolescenţi, are ca scop prevenirea comportamentelor riscante în rândurile tinerilor. Acţiunea este realizată de Asociaţia „Sănătate pentru Tineri”, cu susţinerea Ministerului Sănătăţii şi Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC), în cadrul proiectului „Generaţie Sănătoasă”.

„Doar împreună cu tinerii putem face lucruri valoroasă pentru sănătatea și dezvoltarea lor. Tinerii au făcut nu doar niște filme, ci au transmis mesaje semenilor lor despre sănătate fără probleme și dragoste fără complicații”, a spus Galina Leșco, directorul Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita” și Coordonator Național al Proiectului „Generație Sănătoasă”.

Campania „Fac ce vreau, dar ştiu ce fac!”, care este parte a unei iniţiative mai ample „Vreau o Generaţie Sănătoasă!”, a demarat odată cu lansarea în spaţiul online a opt filme de un minut, realizate de 16 adolescenţi de 14-18 ani, în prezența tinerilor, partenerilor și reprezentanților serviciilor de sănătate prietenoase tinerilor din toată țara, reuniți cu această ocazie la Chișinău, se spune într-un comunicat de presă.

„Mesajele acestor filme sunt foarte adevărate și credibile, pentru că sunt spuse de tineri, de la egal la egal, pentru semenii lor, iar situațiile sunt luate chiar din viață”, a afirmat, în cadrul evenimentului, Tatiana Zatîc, șefa Direcţiei Asistență Medicală Primară a Ministerului Sănătății.

„Aceste filme sunt adevărate spoturi sociale și sunt deopotrivă valoroase și pentru adulți, și pentru adolescenți. Prin aceste filme părinții pot înțelege mai bine cu ce situații se confruntă copiii lor”, a menționat Natalia Cernat, coordonator comunicare la Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).                                            .

Cei 16 adolescenţi au creat filmele cu ajutorul specialiştilor de la Centrul Media pentru Tineri şi cu sprijinul specialiştilor în sănătate de la Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita”.

Sursa: trm.md

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here