Facebook: recunoaște orice fizionomie

0
187

DeepFace, software-ul responsabil cu recunoașterea fizionomiei pe Facebook este capabil să recunoască un chip aproape la fel de bine precum omul.

fcbPe Facebook este destul de dificil să te înregistrezi „incognito”. Câțiva cercetători care studiază inteligența artificială a rețelei de socializare împreună cu alți oameni de știință de la Universitatea din Tel Aviv au publicat rezultate uimitoare despre DeepFace, algoritmul de recunoaștere a fizionomiei pe Facebook. Acest software super inteligent este capabil să distingă o fizionomie aproape la fel de bine precum noi înșine. Are o precizie de 97,25% față de 97,53% a ființei umane.

Puzzle: Cea mai dificilă sarcină a celor mai multe sisteme de recunoaștere facială este identificare unei fizionomii atunci când aceasta nu este o faţă, ci un profil sau este expusă doar pe trei-sferturi. Pentru a remedia această problemă, echipa de cercetători a dezvoltat un model de față în 3D. Astfel, algoritmul poate efectiv să transforme o fizionomie într-o faţă reală, chiar dacă era doar o parte a imaginii originale. Soft-ul nu face decât să compare această imagine cu baza sa de date.

 Facebook ar putea identifica orice persoană din postările video

Testările: operând cu o bază de date cu peste 4 milioane de portrete, echivalentul a aproximativ 4000 de persoane diferite, DeepFace atinge o precizie de 97,25%, o performanță cu 25%  mai bună decât  cea a soft-ului actual. Detaliile acestui studiu vor fi prezentate la sfârșitul lunii iunie. Rămâne de văzut ce poate să facă Facebook cu acest nou algoritm.

Un nou soft chinezesc dornic să facă același lucru ca DeepFace

Dar China nu se lasă mai prejos, lăsând doar societatea americană să se afirme în domeniul recunoașterii faciale. Noul software chinezesc Face++ se vrea a fi la un nivel la fel de fiabil precum DeepFace. Mai mult decât atât, acesta din urmă este deja folosit de către primul site de dating on-line în chineză, Jiayuan.com. Dacă încărcați pe această rețea de socializare o fotografie a unei persoane care vi se pare atrăgătoare, site-ul vă va propune să contactați și alte persoane care-i seamănă.

Sursa: sciencesetavenir.fr

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here