Facebook schimbă iar modul de afișare a conținutului: Postările companiilor și publicațiilor, la coada listei de priorități

0
132

facebook-new-news-feed1_2040.0

Facebook a anuntat că va pune în practică, pentru toţi utilizatorii, un nou algoritm prin care se va face afişarea conţinutului în News Feed, adică acea pagină pe care o vedem atunci când întrăm pe contul nostru de socializare.

Potrivit Go4it, vor avea prioritate postările prietenilor şi ale membrilor familiei, în defavoarea conţinutului publicat de companii şi publicaţii prin intermediul Facebook Pages.

Acest lucru se traduce prin faptul că în partea de sus, pe flux, vor apărea mai mult postările de la persoane pe care le cunoaştem.

See First

Facebook a explicat cum sunt vor fi alese aceste persoane. În primul rând, un utilizator va vedea conţinutul de la toate persoanele pentru care a activat funcţia “See First”, dar şi de la utilizatorii cu care a interacţionat mai mult de-a lungul timpului prin Like, Share sau comentarii.

“Dacă îţi plac pozele surorii tale, vom începe să publicăm postările ei mai aproape de începutul fluxului”, a explicat Adam Mosseri, vicepreşedinte Facebook.

Reţeaua de socializare alege

În medie, de fiecare dată când o persoană intră pe Facebook, pe flux sunt 1.500 de actualizări (texte, imagini, videoclipuri) noi, apărute după ultima vizită pe reţeaua de socializare. Reţeaua de socializare alege aproximativ 300 care sunt afişate. Restul nu se văd.

În cazul ceea ce priveşte conţinutul publicat de companii şi publicaţii, numărul postărilor este și mai puțin vizibul. Conținutul, precizează reprezentanții companiei, va fi prioritizat în funcţie de cât de informativ şi distractiv este. Dacă ai dat Like la o mulţime de articole despre o anumită celebritate în trecut, Facebook va considera că acele postări sunt informative pentru tine şi îţi va oferi mai multe.

De asemenea, dacă îţi plac clipurile Facebook Live, vei vedea mai multe la începutul News Feed-ului.

Acuzați de cenzură

Facebook a anunţat şi că nu va favoriza un anumit tip de surse sau idei şi că nu alege “despre ce subiecte lumea ar trebui să citească”.

Compania a făcut această precizare după ce a fost acuzată în acest an că cenzurează anumite expresii din secţiunea de trenduri.

Cum activezi funcţia See First

Funcţia See First, cu ajutorul căreia poate fi creat un flux de ştiri personalizat în câteva minute, poate fi accesată pe web, dar şi în aplicaţiile pentru sistemele de operare mobile Android şi iOS.

Pe calculator sau laptop, aidcă accesând Facebook.com, pentru a personaliza fluxul se merge în dreptul secţiunii News Feed/Noutăţi şi se apasă pe butonul de setări din stânga. Apoi se apasă pe Edit preferences/Editează preferinţele. Acolo utilizatorul selectează paginile, persoanele şi grupurile (marcându-le cu See first/Vezi mai întâi; implicit este selectată opţiunea Following/Urmăreşti) de la care doreşte să primească actualizări. Astfel, un utilizator poate marca cu See First de exemplu 10 persoane sau pagini de la care doreşte să primească tot timpul actualizări, scrie Go4it.

Mai complicat în Android

În aplicaţia Facebook pentru Android, activarea See first este mai dificilă, deoarece paginile, persoanele şi grupurile nu sunt deocamdată grupate într-un singur loc. Utilizatorul va trebui să meargă pe fiecare pagină, persoană sau grup în parte şi să schimbe opţiunea Following/Urmăreşte în See first/Vezi mai întâi.

În Facebook pentru iOS se merge la More/Mai mult, apoi Settings/Setări şi la News Feed Preferences/Preferinţe Noutăţi.

Ana GramaAnchor

Anchor

Anchor

Anchor

Anchor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here