Farsă pentru doctor…

0
112

Părintele Simion Radu (Cucu), unul dintre profesorii şi spiritual-asistenţii apreciaţi de la Academia Teologică Andreiană din Sibiu (1906-1995), cu foarte multă şcoală la purtător (licenţă în teologie şi litere, între altele), după ce îşi luase un răsunător doctorat la Institutul Teologic Universitar din Bucureşti, a decis ca şi ceilalţi muritori din jurul său să fie familiarizaţi cu formaţia sa intelectuală. De aceea, a decis ca pe uşa de la biroul său să scrie mare: Dr. Simion Radu.

Desigur, un asemenea amănunt nu putea să scape nicidecum recunoscătorilor săi studenţi. Pentru a puncta şi mai mult calitatea sa doctorală, aceştia au vrut să îşi arate preţuirea şi la modul cât mai practic.

De aceea, au convins o tânără care voia să avorteze să se prezinte la renumitul… Dr. Simion, care face el tot felul de treburi şi e mare specialist în avorturi.

Fata, timidă şi cu bun-simţ, se prezintă pe dată la biroul doctorului Simion Radu. De la sine înţeles că părintele nostru nu se omora să poarte foarte frecvent reverenda.

– Bună ziua, domnule doctor!, începe fata să îşi spună oful.
– Doamne ajută, domnişoară! Cu ce îţi pot fi de folos?
– Păi, ştiţi… Am venit la d-voastră pentru că am auzit că mă puteţi ajuta…
– Desigur, draga mea! Doar de aceea suntem aici. Spune-mi ce pot face pentru dumneata.
– Ştiţi, cum să vă spun… Aşa, ca tinerii, nu am fost neapărat foarte cuminte şi m-am trezit în necaz.
– Ei, se întâmplă. Tinereţea cu ale ei. Nu te sfii şi spune-mi cu ce îţi pot fi de folos.
– Păi, domnule doctor, am rămas însărcinată. Şi părinţii mă omoară dacă află! Cât despre tatăl copilului, nici nu vrea să audă! De aceea am venit la d-voastră, pentru că mi-au spus anumite cunoştinţe că sunteţi cel mai bun şi de încredere specialist pentru avorturi…

“200 întâmplări nostime din viaţa Părinţilor” – Culegere şi adaptare Romeo Petraşciuc. Editura Agnos, 2015