Femeia care a ÎMPIETRIT. Fenomenul care a ZGUDUIT lumea ORTODOXĂ

0
226

minunea_zoieiO tânără a rămas înţepenită, în picioare, timp de patru luni, fără ca medicii să o poată ajuta. În această perioadă, nu a făcut nicio mişcare, nu a mâncat şi nu a băut apă. Pentru doctori, cazul este în continuare o enigmă la care nu au răspuns.

În noaptea dintre anii 1955 și 1956, la o petrecere între tineri organizată în localitatea rusească Kuibisev, o fată numită Zoia a început a dansa cu icoana Sfântului Ierarh Nicolae, datorită faptului că prietenul ei, numit tot Nicolae, întârzia să apară. În numai câteva clipe, un zgomot nefiresc a zguduit încăperea, iar o lumină orbitoare a tulburat privirea celor prezenţi. Rezultatul: fata a rămas încremenită precum o piatră cioplită, cu icoana Sfântului Nicolae în braţe, scrie crestinortodox.ro.

Medicii, chemaţi de urgenţă, au rămas fără răspuns, nici unul dintre ei nemaivăzând şi nemaiauzind despre aşa ceva. Nici măcar acele de seringă nu puteau pătrunde în trupul fetei.

Împietrirea fizică a Zoiei a durat vreme de patru luni, în care comuniştii, aflaţi la putere, s-au străduit a tăinui minunea pe cât le-a stat în putere. După trecerea celor patru luni, vreme în care mulţime de oameni s-au întors la dreapta credinţă a Bisericii Ortodoxe, botezându-se, Sfântul Nicolae o va ierta pe cea care i-a batjocorit sfânta icoană.

După această minune a fost realizat şi un film, numit “Minunea” (în limba rusă, “Chudo”), turnat de regizorul rus Alexandru Proshkin, în anul 2009.

Nu după multă vreme, în casă a fost adus şi mitropolitul Nicolae. Acesta s-a aşezat lângă Zoia şi a citit Paraclisul Sfântului Nicolae. Nici de aceata dată nu s-a întâmplat însă nimic. În cele din urmă a fost chemat şi patriarhul Alexie I, care a spus: “Cel ce a pedepsit-o, acela o va şi milui!”

Sâmbătă, în ajunul Bunei Vestiri, în cea de-a treia săptămână a Postului Paştelui, un bătrân cu barbă albă s-a apropiat de miliţienii care păzeau casa şi i-a rugat să-l lase să intre la fată. Nedându-i voie, bătrânul a venit şi a doua zi. În ziua de Bună Vestire, când miliţienii plecaseră pentru câteva momente din faţa casei, bătrânul a intrat la Zoia.

Întorşi în faţa casei, miliţienii au auzit din interior cuvintele bătrânului, zicând către fată: “Aşadar, ai obosit de atâta stat în picioare?” Intrând speriaţi în casă, neştiind cine i-a păcălit, intrând la fată fără voia lor, ei nu au găsit pe nimeni.

În ziua de 23 aprilie (6 mai, după calendarul nou), când se prăznui Paștele, Zoia a revenit la viaţă. După aproape patru luni (128 de zile), vreme în care fata nu a mâncat, nu a băut şi nu a şezut, ea a început a se mişca şi a vorbi ca mai înainte.

Sursa: realitatea.mobi

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here