Fenomen literar: Anna Todd, romanciera de 25 de ani a cărei carte a fost descărcată de pe internet de un miliard de ori

0
679

anna-todd-afterO tânără romancieră de 25 de ani, din Texas, a scris un roman direct pe internet, pe un site comunitar, iar povestea ei s-a bucurat de un succes atât de mare încât a fost publicată și a ajuns în librăriile din toată lumea. Mai mult, “After”, cartea scrisă de Anna Todd va fi în curând ecranizată.

Până în prezent au fost înregistrate un miliard de descărcări pe internet, Anna Todd fiind fenomenul literar al momentului. Și-a scris lucrarea “After” în direct pe internet, lăsând internauții să descopere săptămânal un nou capitol al aventurilor personajului Tessa, eroina sa, relatează metronews.fr, preluat de Agerpres.

Totul a început în urmă cu un an, când Anna s-a înscris pe site-ul de scriere comunitar Wattpad, care găzduiește autori în devenire, dornici să își facă cunoscute textele. A urmărit mai întâi scrieri ale unor internauți, începând apoi să scrie și ea. “Nu știu cum să spun altfel: sunt o cititoare ajunsă scriitoare. Scriu pe telefon când sunt la magazin, când mă plictisesc la plimbare”, a afimat ea într-un interviu difuzat de Rue89.

Anna Todd a câștigat în scurt timp o mulțime de fani, care puteau interveni în scenariu. Petrecea opt ore pe zi online scriind noi capitole și discutând pe marginea lor cu cititorii. Ziariști americani au început să se intereseze de acest fenomen și câteva reviste pentru femei i-au dedicat câteva articole.

După mai puțin de un an, cartea i-a fost publicată și distribuită în librării. Romanul a fost cumpărat până în prezent de 26 de țări, iar drepturile de ecranizare au fost cumpărate de Paramount.

În carte, eroina principală descoperă sexualitatea cu băiatul rău din facultate, Hardin, cartea alternând întâmplări adolescentine cu pasaje uşor erotice. Scriitoarea a mărturisit că s-a inspirat din Harry Stiles, liderul grupului One Direction, pentru a-şi crea personajul.

picmonkey-collage

Fără îndoială că volumul Annei Todd nu va revoluționa literatura, însă povestea ei este în sine subiect pentru un nou roman. “Am scris cartea la calculator, așa ca scuzați-mă dacă există și câteva greșeli de ortografie”, le spune ea celor dornici să citească aventurile Tessei pe Wattpad.
Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here