Ferice de cei cu inima curată

0
1204

inimioaraOamenii care au o inimă curată pot fi considerați adevărate lumini pentru societate. Lucrul cel mai vizibil la un om este inima. Dumnezeu nu se uită la cât este de curată haină sau fața unui om, ci El se uită la inima lui. Să ai o inimă curată înseamnă să luminezi, să-ți desfășori viața frumos în fapte bune care mai târziu nu-ți vor mustra conștiința. O inimă curată va iubi întotdeauna și va încerca mereu să fie departe de păcat.

A fi un om curat în zilele noastre înseamnă să-ți jertfești eul în fiecare zi, să-ți zdrobești firea pământească și să lupți în fiecare zi cu tot felul de ispite.

Mântuitorul compară inima omului cu ochiul. Precum ochiul sănătos poate vedea limpede atunci când este sănătos tot așa poate vedea pe Dumnezeu și inima curată lipsită de pojghiţa păcatului.

Curăţenia inimii este treapta cea mai înaltă către desăvârșire, către sfințenie. De aceea ea va fi răsplătită cu cea mai mare fericire care este privirea lui Dumnezeu.

În fiecare zi alergăm după tot felul de rezultate în toate domeniile în care ne desfășurăm activitatea. Suntem apreciați, suntem puși în slavă și suntem considerați valoroși în raport cu realizările noastre, cunoștințele sau posesiunile noastre dar ce contează în definitiv este: inima curată.

Trebuie să luptăm și să insistăm asupra fiecărui aspect despre care știm că ne pătează.

În sens biblic prin inimă se înțelege centrul personalității omului cuprinzând: mintea (Lc.2:35), sentimentele (P5,4:7) și voința (2Cor.9:7).

Multe lucruri pot afecta inima omului. De aceea Dumnezeu spune: ”Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice căci din ea ies izvoarele vieții” (Proverbele lui Solomon 4:23)

Inima este izvorul existenței noastre pe pământ. Este izvorul vieții noastre intelectuale, afective, volitive și spirituale. Inima se poate tulbura, este izvorul durerii și al bucuriei. Inima poate fi plină de mâhnire sau de laudă și cel mai rău e că inima se poate împietri. Atunci când inima se împietrește nu mai putem asculta sau înțelege cuvintele lui Dumnezeu.

Inima este asemenea unui vulcan care aduce la suprafață tot ce se află în adâncurile ei transformând motivația în atitudine, atitudinea în gând, gândul în vorbă, iar vorba în faptă.

Dumnezeu spune despre cei cu inima curată: ”Voi locui în ei și voi umbla și voi fi Dumnezeu lor și ei vor fi poporul Meu” (Corinteni 6,16).

Așadar să-L rugăm pe Dumnezeu să ne curățească inima și să ne zidească alta curățată ca să punem început bun în tot ce vom face ”Zidește în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic” (Psalmi 51:10).

Apopei Roxana

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here