Fericire în picioarele goale

2
365

picioareUmblați desculți. Pe iarbă, pe nisip, prin grădină. Atingerea cu pământul ne încarcă cu energie…

În iarbă…

Acțiunea stimulantă a ierbii asupra tălpii picioarelor activează circulația sângelui și, odată cu ea, sentimentul de bine în corpul tău. Picioarele nu se mai umflă, gleznele rămân așa cum ni le-a dăruit Dumnezeu, subțirele sau mai grăsuțe, dar fără retenții de apă. Rezultatul? O senzație vagă de zbor, susținută și de amintirile din copilărie,  nedespărțite de ”iarba verde de-acasă”.

Important

• Alegeți un loc cu iarbă curată, ca să nu vă răniți la picioare.

• Practicați progresiv umblatul în picioarele goale: la început 10-15 minute, apoi cât mai mult.

Alergați

Dacă sunteți prieteni, cât de cât, cu mișcarea, încercați să alergați desculți prin iarbă. La început 5 minute, apoi 20. Contactul tălpii direct cu pământul atenuează efortul, printr-o senzație benefică de energie. Țineți spatele drept. Respirați în voie. Trageți cu coada ochiului spre cerul albastru.

Pe nisip…

Alegeți un loc de plajă unde  nisipul este mai moale și mersul în picioarele goale este îngreunat. Cu cât mersul va fi mai dificil, cu atât mușchii picioarelor vor fi mai solicitați. Și ca un beneficiu suplimentar, grăunțele de nisip efectuează un mesaj relaxant asupra punctelor de reflexologie, care corespund, fiecare în parte, unui organ. De unde și senzația deosebită, de formă maximă, care apare după circa 10 minute de mers.

Pentru întărirea gambelor

Alergați pe malul mării, în zonele unde nisipul este mai dur. Mușchii gambelor se contractă pentru a scoate tălpile din nisipul ud și câștigă în suplețe și tonus.

Sursa: ”Asul verd”, Nr. 119, 2014

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

2 COMENTARII

  1. Mulțumim frumos pentru comentariu. Da, să mergi desculț din când în când este plăcut. O zi minunată!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here